וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד כשרה לפסח

מתכון מאת: דוד ולדמן, מערכת וואלה

עוגת שוקולד לפסח.
עוגת שוקולד לפסח

מצרכים למתכון

  • לעוגה בתבנית 26 ס"מ:
  • חומרים:
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס חלב
  • 10 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם (כוס + 2 כפות) סוכר
  • 130 גרם קמח תפוחי אדמה
  • חומרים לציפוי:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השוקולד בקערה מעל אמבט אדים (בן מארי), ומניחים בצד.
  • 2. מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח מעט.
  • 3. מוסיפים לקערה את קמח תפוחי האדמה, החמאה המומסת והחלב, ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד, ובוחשים עד שהשוקולד נטמע בבלילה.
  • 4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.
  • 5. מקפלים את קצף החלבונים עם מסת החלמונים, ועושים זאת בזהירות רבה כדי לא לשבור את קצף החלבונים.
  • 6. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ ושופכים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, לאפייה של כ-50-60 דקות. העוגה צריכה להישאר לחה מבפנים. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • 7. לציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  • 8. שופכים את הציפוי על העוגה, ומסובבים אותה עד שהציפוי מכסה את כולה.
  • בהגשה אפשר לקשט עם דובדבני אמרנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully