- 1. ממיסים את השוקולד בקערה מעל אמבט אדים (בן מארי), ומניחים בצד.
-
- 2. מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח מעט.
-
- 3. מוסיפים לקערה את קמח תפוחי האדמה, החמאה המומסת והחלב, ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד, ובוחשים עד שהשוקולד נטמע בבלילה.
-
- 4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.
-
- 5. מקפלים את קצף החלבונים עם מסת החלמונים, ועושים זאת בזהירות רבה כדי לא לשבור את קצף החלבונים.
-
- 6. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ ושופכים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, לאפייה של כ-50-60 דקות. העוגה צריכה להישאר לחה מבפנים. מצננים בטמפרטורת החדר.
-
- 7. לציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
- 8. שופכים את הציפוי על העוגה, ומסובבים אותה עד שהציפוי מכסה את כולה.
-
- בהגשה אפשר לקשט עם דובדבני אמרנה.