פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שוקולד כשרה לפסח

      23 מדרגים / 3.43 כוכבים

      עוגת שוקולד לפסח (יח
      עוגת שוקולד לפסח (יח"צ)

      מצרכים

      • לעוגה בתבנית 26 ס"מ:
      • חומרים:
      • 400 גרם שוקולד מריר
      • 200 גרם חמאה מומסת
      • חצי כוס חלב
      • 10 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
      • 200 גרם (כוס + 2 כפות) סוכר
      • 130 גרם קמח תפוחי אדמה
      • חומרים לציפוי:
      • 250 גרם שוקולד מריר
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. ממיסים את השוקולד בקערה מעל אמבט אדים (בן מארי), ומניחים בצד.
      • 2. מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח מעט.
      • 3. מוסיפים לקערה את קמח תפוחי האדמה, החמאה המומסת והחלב, ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד, ובוחשים עד שהשוקולד נטמע בבלילה.
      • 4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.
      • 5. מקפלים את קצף החלבונים עם מסת החלמונים, ועושים זאת בזהירות רבה כדי לא לשבור את קצף החלבונים.
      • 6. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ ושופכים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, לאפייה של כ-50-60 דקות. העוגה צריכה להישאר לחה מבפנים. מצננים בטמפרטורת החדר.
      • 7. לציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת עד שמתקבלת בלילה חלקה.
      • 8. שופכים את הציפוי על העוגה, ומסובבים אותה עד שהציפוי מכסה את כולה.
      • בהגשה אפשר לקשט עם דובדבני אמרנה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות