טירמיסו כשר לפסח

מתכון של קפה קפה

מתכון מאת: מערכת וואלה!
טרמיסו כשר לפסח(צילום: דן פרץ)

מצרכים

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר וניל
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 ק"ג גבינת מסקרפונה
  • 150 גרם אגוזים מסוכרים טחונים
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 חבילת עוגיות יין
  • 1/2 כוס תמצית נס קפה ביתי (או אספרסו)
  • 2 כפות ברנדי

אופן ההכנה

  • 1. בקערת נירוסטה יבשה לחלוטין מקציפים את החלבונים עד ליצירת קצף יציב.
  • 2. בקערה נוספת מקציפים את החלמונים והסוכר ומקציפים למשך 3-4 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • 3. מוסיפים את גבינת המסקרפונה לחלבונים ומערבבים עם אבקת סוכר וסוכר הוניל.
  • 4. מוסיפים את תערובת החלבונים לחלמונים ומערבבים בתנועות קיפול.
  • 5. טובלים את עוגיות היין בתערובת האספרסו (קפה) והברנדי.
  • 6. מחלקים את התערובת ל-3 חלקים. שני חלקים משאירים בצד. לחלק השלישי מוסיפים קקאו עד שהתערובת הופכת חומה בהירה.
  • 7. מרפדים תחתית של תבנית בעוגיות יין הרטובות ויוצקים מעל את התערובת הלבנה הראשונה. מעל זה יוצרים שכבה דקה של אגוזים מסוכרים טחונים.
  • 8. מעל האגוזים מוסיפים את השכבה החומה ומעליה עוד שכבת אגוזים קצוצים.
  • 9. בעזרת שקית זילוף יוצרים מעין קונוסים קטנים (לתוך השקית זילוף מכניסים את תערובת הלבנה שנשמרה מבעוד מועד).
  • 10. מכניסים למקרר עד לייצוב מלא.
  • 11. לפני ההגשה מפדרים באבקת קקאו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully