טירמיסו קלאסי
בישקוטים טבולים בקפה איכותי וחזק, גבינת מסקרופנה שאי אפשר בלעדיה (אז אל תנסו להחליף בסתם גבינת שמנת) וגם חלמונים, שהם חלק בלתי נפרד מהקלאסיקה האטלקית ומעניקים לקינוח האלוהי את טעמו הייחודי. מתכון קלאסי ופשוט לטירמיסו של השף אביב משה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לקרם מסקפונה:
- 1חבילהשמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 6חלמונים
- ½כוססוכר (100 גרם)
- 2חבילותמסקרפונה (500 גרם) - בטמפ' החדר
לבישקוטים:
- 1חבילהבישקוטים
- 1כוסאספרסו ארוך קר (או קפה נמס חזק מאיכות טובה)
- 2כפותאמרטו או ברנדי (לא חובה)
הגשה
- קקאו
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים טירמיסו קלאסי?
- 1מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומניחים בצד.
- 2שמים בקערת המיקסר את החלמונים והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את הגבינה ומערבלים במהירות נמוכה עד שהיא מתאחדת עם הביצים.
- 3מקפלים ביסודיות ובעדינות שליש מהקצפת לתוך הגבינה, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקצפת הנותרת.
- 4מערבבים את הקפה עם האמרטו, טובלים את הבישקוטים ומסדרים אותם בשכבה אחת בתבנית מלבנית בגודל 20*25 ס"מ, כך שיכסו את כולה.
- 5יוצקים מחצית מקרם הגבינה על הבישקוטים ומסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה. מורחים את יתרת הקרם מלמעלה ומאחסנים במקרר למשך לילה.
- 6לפני ההגשה זורים מלמעלה, דרך מסננת, אבקת קקאו.
טירמיסו/דייב שחר