- 1. הכנת הבצק (לילה קודם): בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
- 2. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה אל תוך המיקסר. לאחר שכל החמאה נטמעת בבצק, לשים את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומכסים אותה בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך לילה שלם.
- 3. הכנת התפוחים המקורמלים: שופכים את הסוכר למחבת גדולה על אש בינונית ונותנים לו להמס בלי לערבב. כשהסוכר מתחיל לקבל צבע קרמל ענברי מערבבים עד שכולו מקבל גוון אחיד ואז מוסיפים למחבת את התפוחים, הקינמון והחמאה.
- 4. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, או עד שהתפוחים מתרככים מעט. מעבירים את התפוחים למסננת ומביאים לטמפ' החדר.
- 5. הכנת מלית הגבינה: טורפים יחד את כל רכיבי המלית ושומרים בקירור עד להרכבת המאפה.
- 6. הרכבת הבריוש: על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 25 ס"מ X 60 ס"מ. מורחים את מלית הגבינה בצורה אחידה ומפזרים מעליה את התפוחים המקורמלים.
- 7. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך וממולא ומחלקים אותה ל-4. כל רבע מחלקים ל-3 חלקים, כך שנוצרים 12 שבלולים.. מסדרים את השבלולים בתבנית מלבנית מרופדת עם נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות בטמפ' החדר.
- 8. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות ומכינים סירופ סוכר: מבשלים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס. ממשיכים לבשל את הסירופ כ-2 דקות נוספות ומצננים.
- 9. מכניסים שבלולי הבריוש לתנור ואופים כ-50-60 דקות או עד קבלת גוון שחום ויפה.
- 10. בתום האפיים מברישים את הבריושים החמים בסירופ הסוכר (שהתקרר בינתיים).