פאי פקאן אפוי

מתכון מבית אבא של שפרה קורנפלד

מתכון מאת: שפרה קורנפלד, מערכת וואלה!
פאי פקאן

מצרכים

  • בסיס לפאי מבצק פריך, שאינו מתוק מדי
  • 3 ביצים
  • 240 מ"ל (1 כוס) סירופ תירס כהה או בהיר, אבל לא שקוף
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 2 כפות חמאה מלוחה מומסת
  • 1 כפית וניל
  • 1.5 כוסות פקאנים רגילים (לא סינים)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים את הביצים.
  • 2. מוסיפים את סירופ התירס, הסוכר, החמאה והווניל, ומערבבים.
  • 3. משאירים חופן קטן של פקאנים בצד, מוסיפים פנימה את כל השאר ומערבבים בעדינות.
  • 4. יוצקים את המילוי על הבצק האפוי ומקפידים שהפקאנים יתפזרו בצורה אחידה. חשוב שהפקאנים יישבו יחסית מעל המלית, ולא שיטבעו בתוכה. עם החופן שנותר בצד אפשר לכסות "חורים" שייווצרו בהמשך.
  • 5. מכניסים לתנור המחומם ואופים כ-60 דקות. כדי לבדוק אם הפאי מוכן, נוגעים במרכזו. אם המלית יציבה אך גמישה, הפאי מוכן. אם היא עדיין נוזלית, יש להמשיך באפייה. אם הפאי יציב אך לא גמיש – הפאי אפוי יתר על המידה.
  • 6. מגישים חם, עם כדור גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully