- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים את הביצים.
-
- 2. מוסיפים את סירופ התירס, הסוכר, החמאה והווניל, ומערבבים.
-
- 3. משאירים חופן קטן של פקאנים בצד, מוסיפים פנימה את כל השאר ומערבבים בעדינות.
-
- 4. יוצקים את המילוי על הבצק האפוי ומקפידים שהפקאנים יתפזרו בצורה אחידה. חשוב שהפקאנים יישבו יחסית מעל המלית, ולא שיטבעו בתוכה. עם החופן שנותר בצד אפשר לכסות "חורים" שייווצרו בהמשך.
-
- 5. מכניסים לתנור המחומם ואופים כ-60 דקות. כדי לבדוק אם הפאי מוכן, נוגעים במרכזו. אם המלית יציבה אך גמישה, הפאי מוכן. אם היא עדיין נוזלית, יש להמשיך באפייה. אם הפאי יציב אך לא גמיש הפאי אפוי יתר על המידה.
-
- 6. מגישים חם, עם כדור גלידת וניל.