פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת אגסים בזיגוג דבש

      נעמה נויהאוז אופה עוגה סתווית עם אגסים, זיגוג דבש וג'ינג'ר, שמצוינת גם לשבירת הצום של יום כיפור

      6 מדרגים / 3.6 כוכבים

      עוגת ג?ינג?ר מסוכר ואגסים בזיגוג דבש של נעמה נויהאוז (אפיק גבאי)
      עוגת ג?ינג?ר מסוכר ואגסים בזיגוג דבש של נעמה נויהאוז (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
      • 5 ביצים M
      • 270 גרם סוכר דמררה (1/3 1 כוס)
      • 1 כפית קליפת לימון/תפוז/קלמנטינה מגוררת
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • 210 גרם קמח תופח (1/2 1 כוס)
      • 100 גרם שקדים טחונים (1 כוס)
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
      • 1/4 כפית קינמון טחון
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
      • 300 גרם שמן (1/2 1 כוס)
      • 100 גרם ג'ינג'ר מסוכר חתוך לקוביות קטנות (כ-1 ס"מ)
      • 4 אגסים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות או לפרוסות
      • לקישוט:
      • 1 אגס מקולף ומנוקה מגלעינים, פרוס דק לאורכו
      • לזיגוג:
      • 2 כפות דבש

      אופן ההכנה

      • 1. משמנים את התבנית ומחממים את התנור ל-175 מעלות.
      • 2. במיקסר עם מקצף מקציפים ביצים, סוכר, קליפת הדרים ותמצית וניל כ-3 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את השמן תוך כדי פעולת המיקסר - הקצף יאבד מעט מנפחו.
      • עוצרים את פעולת המיקסר.
      • 3. לקערה מכניסים את החומרים היבשים: קמח תופח, שקדים טחונים, ג'ינג'ר טחון, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. יוצרים שקע במרכז, ושופכים לתוכו את בלילת הביצים שבמיקסר. מערבבים בעזרת מטרפה כ-2 עד להטמעת החומרים היבשים, כשתי דקות (לא יתר על המידה - מעט גושונים זה בסדר). מוסיפים את קוביות הג'ינג'ר המסוכר והאגסים, ומערבבים מעט.
      • 4. שופכים את בלילת העוגה לתבנית. מניחים בעדינות את פרוסות האגסים על גבי העוגה, ובזהירות מכניסים לתנור החם.
      • 5. אופים 40-45 דקות עד להזהבת העוגה והאגסים שעליה. בודקים עם קיסם. מוציאים, ומורחים או מטפטפים דבש על העוגה בעודה חמה. נותנים לעוגה להתקרר בטמפרטורת חדר.
      • 6. אין צורך לשמור במקרר - טעמה של העוגה משתבח אף יותר לאחר יום-יומיים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -