וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אגסים בזיגוג דבש

נעמה נויהאוז אופה עוגה סתווית עם אגסים, זיגוג דבש וג'ינג'ר, שמצוינת גם לשבירת הצום של יום כיפור

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגת ג?ינג?ר מסוכר ואגסים בזיגוג דבש של נעמה נויהאוז. אפיק גבאי
עוגת ג?ינג?ר מסוכר ואגסים בזיגוג דבש של נעמה נויהאוז

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • 5 ביצים M
  • 270 גרם סוכר דמררה (1/3 1 כוס)
  • 1 כפית קליפת לימון/תפוז/קלמנטינה מגוררת
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 210 גרם קמח תופח (1/2 1 כוס)
  • 100 גרם שקדים טחונים (1 כוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 300 גרם שמן (1/2 1 כוס)
  • 100 גרם ג'ינג'ר מסוכר חתוך לקוביות קטנות (כ-1 ס"מ)
  • 4 אגסים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות או לפרוסות
  • לקישוט:
  • 1 אגס מקולף ומנוקה מגלעינים, פרוס דק לאורכו
  • לזיגוג:
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה

  • 1. משמנים את התבנית ומחממים את התנור ל-175 מעלות.
  • 2. במיקסר עם מקצף מקציפים ביצים, סוכר, קליפת הדרים ותמצית וניל כ-3 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את השמן תוך כדי פעולת המיקסר - הקצף יאבד מעט מנפחו.
  • עוצרים את פעולת המיקסר.
  • 3. לקערה מכניסים את החומרים היבשים: קמח תופח, שקדים טחונים, ג'ינג'ר טחון, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. יוצרים שקע במרכז, ושופכים לתוכו את בלילת הביצים שבמיקסר. מערבבים בעזרת מטרפה כ-2 עד להטמעת החומרים היבשים, כשתי דקות (לא יתר על המידה - מעט גושונים זה בסדר). מוסיפים את קוביות הג'ינג'ר המסוכר והאגסים, ומערבבים מעט.
  • 4. שופכים את בלילת העוגה לתבנית. מניחים בעדינות את פרוסות האגסים על גבי העוגה, ובזהירות מכניסים לתנור החם.
  • 5. אופים 40-45 דקות עד להזהבת העוגה והאגסים שעליה. בודקים עם קיסם. מוציאים, ומורחים או מטפטפים דבש על העוגה בעודה חמה. נותנים לעוגה להתקרר בטמפרטורת חדר.
  • 6. אין צורך לשמור במקרר - טעמה של העוגה משתבח אף יותר לאחר יום-יומיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully