- 1. משמנים את התבנית ומחממים את התנור ל-175 מעלות.
-
- 2. במיקסר עם מקצף מקציפים ביצים, סוכר, קליפת הדרים ותמצית וניל כ-3 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את השמן תוך כדי פעולת המיקסר - הקצף יאבד מעט מנפחו.
- עוצרים את פעולת המיקסר.
-
- 3. לקערה מכניסים את החומרים היבשים: קמח תופח, שקדים טחונים, ג'ינג'ר טחון, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. יוצרים שקע במרכז, ושופכים לתוכו את בלילת הביצים שבמיקסר. מערבבים בעזרת מטרפה כ-2 עד להטמעת החומרים היבשים, כשתי דקות (לא יתר על המידה - מעט גושונים זה בסדר). מוסיפים את קוביות הג'ינג'ר המסוכר והאגסים, ומערבבים מעט.
-
- 4. שופכים את בלילת העוגה לתבנית. מניחים בעדינות את פרוסות האגסים על גבי העוגה, ובזהירות מכניסים לתנור החם.
-
- 5. אופים 40-45 דקות עד להזהבת העוגה והאגסים שעליה. בודקים עם קיסם. מוציאים, ומורחים או מטפטפים דבש על העוגה בעודה חמה. נותנים לעוגה להתקרר בטמפרטורת חדר.
-
- 6. אין צורך לשמור במקרר - טעמה של העוגה משתבח אף יותר לאחר יום-יומיים.