טירמיסו איטלקי קלאסי
מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי מושלם, כמו באיטליה, מתכון של השפית תמר כהן צדק. מתכון פשוט, קל ונהדר לחג שבועות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילהבישקוטים
- אבקת קקאו
לקרם:
- 500גרםמסקרפונה
- ⅓1 כוסותסוכר (150 גרם)
- 5חלבונים
- 8חלמונים
לקפה:
- 8מנותאספרסו
- 1כוסמים רותחים
- שוטאמרטו
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים טירמיסו איטלקי קלאסי?
- 1הכנת הקרם: מקציפים את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר ובקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם החצי השני של כמות הסוכר.
- 2בקערה נוספת, מערבבים את גבינת המסקרפונה עד לריכוך. מעבירים לקערה הזו את החלמונים המוקצפים, ומערבבים. מעבירים למסה הזו גם את החלבונים המוקצפים, ומקפלים פנימה.
- 3הכנת הקפה: מערבבים יחד את כל המצרכים בקערה.
- 4הרכבת העוגה: טובלים את הבישקוטים בקערה הקפה, ומסדרים שכבה אחת שלהם בתבנית. מצפים את שכבת הבישקוטים עם קרם המסקרפונה. חוזרים על הפעולה עד לסיום הקרם (כלומר, שכבה אחת של בישקוטים טבולים בקפה ומעליה שכבת קרם). השכבה העליונה צריכה להיות קרם.
- 5מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר כסף, ומעבירים למקרר להתייצבות למשך שעתיים לפחות.
- 6לפני ההגשה, מפדרים את העוגה באבקת קקאו.