וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חגבים מוקפצים על מצע אורז

מתכון שמתאים במיוחד לאכלנים הרפתקנים, שרוצים להרגיש כאילו הם במרכז שוק האוכל בבייג'ינג. מי שלא יפחד, יקבל מנה שלא רואים כל יום.

מתכון מאת: משה בסון, מערכת וואלה

מנות עם חגבים באקליפטוס. עומר מירון
מנות עם חגבים באקליפטוס

מצרכים למתכון

  • לשתי מנות:
  • 15-20 חגבים
  • לציר:
  • 1 כוס ציר ירקות
  • כפית מלח
  • חצי כפית כורכום
  • למוקפץ:
  • שום קצוץ
  • שמן זית
  • מלח
  • טימין
  • פלפל שחור
  • כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 3/4 כוס עגבניות אדומות מרוסקות, או עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • רבע פלפל חריף, קצוץ לטבעות (לא חובה)
  • להגשה:
  • מלח גס
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  • 1. מביאים את הציר לרתיחה (אם אין ציר, מרתיחים מים ומוסיפים גזר, סלרי ובצל). מתבלים במלח ובכורכום.
  • 2. מכניסים את החגבים לחליטה בציר כדקה וחצי, ולא מעבר לשתי דקות.
  • 3. מכבים את האש ומסננים.
  • 4. מנקים את החגבים: מורידים את הראש, הכנפיים והרגליים הקטנות (את השוקיים משאירים).
  • 5. מעבירים למחבת ומקפיצים מספר דקות עם שאר החומרים. בוזקים מלח גס ומגישים על מצע אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully