חגבים מוקפצים על מצע אורז
מתכון שמתאים במיוחד לאכלנים הרפתקנים, שרוצים להרגיש כאילו הם במרכז שוק האוכל בבייג'ינג. מי שלא יפחד, יקבל מנה שלא רואים כל יום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשתי מנות:
- 15-20 חגבים
- לציר:
- 1 כוס ציר ירקות
- כפית מלח
- חצי כפית כורכום
- למוקפץ:
- שום קצוץ
- שמן זית
- מלח
- טימין
- פלפל שחור
- כפית גרגירי כוסברה טחונים
- כפית ג'ינג'ר מגורר
- 3/4 כוס עגבניות אדומות מרוסקות, או עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- רבע פלפל חריף, קצוץ לטבעות (לא חובה)
- להגשה:
- מלח גס
- אורז לבן
אופן ההכנה
- 1. מביאים את הציר לרתיחה (אם אין ציר, מרתיחים מים ומוסיפים גזר, סלרי ובצל). מתבלים במלח ובכורכום.
- 2. מכניסים את החגבים לחליטה בציר כדקה וחצי, ולא מעבר לשתי דקות.
- 3. מכבים את האש ומסננים.
- 4. מנקים את החגבים: מורידים את הראש, הכנפיים והרגליים הקטנות (את השוקיים משאירים).
- 5. מעבירים למחבת ומקפיצים מספר דקות עם שאר החומרים. בוזקים מלח גס ומגישים על מצע אורז לבן.