נשיקות מרנג עם ריבת פטל ושברי שוקולד לבן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 נשיקות גדולות:
- 150 גרם חלבון (5 חלבונים של ביצה קטנה מס'3)
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 150 גרם (1/3 1 כוס) אבקת סוכר
- 5 גרם (כפית גדושה) קורנפלור
- ריבת פטל לפי הטעם (תוסיפו למסה ותראו מתי מספיק לכם)
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את החלבון יחד עם שליש מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.
- 2. מוסיפים את שאר הסוכר ומקציפים מספר דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ומבריק.
- 3. מורידים את המרנג מהמיקסר, ומוסיפים את אבקת הסוכר והקורנפלור בתנועות קיפול.
- 4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ והריבה, ומערבבים עד קבלת מרקם משויש.
- 5. בעזרת כף גדולה מאוד לוקחים מנה גדושה של מרנג, ומניחים בצורה חופשית על מגש עם נייר אפייה. חשוב שיהיה מרחק בין הנשיקות, כי הן מתרחבות בעת האפייה.
- 6. אופים בחום של 90-100 מעלות כ-3-4 שעות.
- 7. שומרים בכלי אטום עד לשימוש.