וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגה כושית של ערן שוורצברד

עוגה כושית היא עוגת שוקולד עשירה וטעימה מאוד, והחלק הכי טוב: היא קלה מאוד להכנה, כך שכל אחד יכול. השף ערן שוורצברד מראה איך עושים את זה נכון.

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

וולקנו שוקולד שלערן שוורצברד. נמרוד סונדרס
וולקנו שוקולד שלערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 22:
  • 160 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 יגביע שמנת חמוצה
  • 185 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 65 גר' קקאו
  • לציפוי:
  • 80 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים חמאה מומסת , את שני סוגי הסוכר, ביצים, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה.
  • 2. מנפים פנימה את הקמח, קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקקאו. טורפים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  • 3. יוצקים לתבנית מרופדת עם נייר אפיה, אופים בחום 170 מעלות כ 30 עד 40 דקות עד שהעוגה יציבה אך עדיין רכה והקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • 4. מכינים את הציפוי: בסיר מביאים לרתיחה את השמנת, מורידים מהאש, מוזגים מעל השוקולד ומערבבים עד מרקם חלק והומוגני .
  • 5. מוזגים מעל העוגה את הציפוי ומצננים. רצוי להגיש בטמפרטורת החדר.
  • 6. לכל אלה המעוניינים להכניס מעט כיף להכנת הציפוי ערן ממליץ להכין ביחד עם הילדים שבבי שוקולד שינוחו על העוגה: כל מה שצריך זה להמיס שוקולד, ללא שמנת, למרוח שכבה דקה על גבי תבנית אפייה, לצנן במקרר כ-15 דקות ולגלף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully