וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד קיפוד

מתכון מאת: לירן גרודה, מערכת וואלה

עוגת שוקולד ולוז קיפוד. דנה מאירזון
עוגת שוקולד ולוז קיפוד

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
  • 9 ביצים
  • 220 גרם (כוס+2 כפות) סוכר
  • 10 גרם (1 כף) שמן
  • 20 גרם חמאה
  • 220 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף פרנג'ליקו
  • 200 גרם (2 כוסות) אגוזי לוז קצוצים
  • 45 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) קמח מצה
  • 10 גרם (1 כף) קקאו
  • 4 גרם (1/2 כפית) אבקת אפיה
  • לשדרוג גנאש קיפוד:
  • 30 גרם ברס (להשיג בחנויות אפיה)
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

  • 1. מכינים גנאש: מחממים שמנת עד לסף רתיחה ושופכים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. במיקסר עם וו מטרפה מקציפים ביצים וסוכר לקצף יציב.
  • 4. מעל באן מארי ממיסים שוקולד, שמן וחמאה. מוסיפים פרנג'ליקו, מורידים מהאש, מערבבים את היבשים פנימה ולבסוף מקפלים את הביצים.
  • 5. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-15-20 דקות. העוגה צריכה לצאת מעט רטובה ולא יבשה. מצננים.
  • 6. מוציאים מהמקרר את הגנאש. בעזרת כף עץ מערבבים חזק את הגאנש על מנת לרכך אותו מעט. מוסיפים את הברס. מעבירים לשק זילוף ומזלפים קוצים. עושים זאת על ידי זילוף מעין גבעה שאת סופה מושכים כלפי מעלה.
  • 7. מקררים כשעה במקרר לפחות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully