פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת קונקורד פשוטה מאד

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת קונקורד (דנה מאירזון)
      עוגת קונקורד (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • 330 גרם (כ-10 חלבונים) חלבון
      • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
      • 450 גרם (3/4 3 כוס) אבקת סוכר
      • קורט מלח
      • לקרם שוקולד לבן וגבינה:
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 200 גרם (קצת פחות ממיכל) שמנת מתוקה
      • 150 גרם גבינה לבנה 5%
      • חצי מקל וניל
      • קורט מלח
      • לשדרוג:
      • 20 גרם (2 כפות) קקאו

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-100 מעלות.
      • 2. בקערת מתכת נקיה משומן עם וו הקצפה מקציפים חלבון כדקה ומוסיפים סוכר ומלח עד לקבלת תערבות יציבה מאד.
      • 3. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר. (לשדרוג: מוסיפים את אבקת הקקאו כדי לקבל דיסקיות חומות)
      • 4. על נייר אפיה מסמנים 2 עיגולים בקוטר 24 ס"מ. מזלפים את המסה בצורת שבלול עד למילוי כל העיגולים.
      • 5. את שארית המסה מזלפים באופן חופשי בצורת מקלות.
      • 6. אופים בערך שעה וחצי או עד לייבוש מוחלט של המרנג.
      • 7. מכינים את הקרם: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה, וניל ומלח. מוציאים את מקל הוניל, מגרדים ממנו אל התערובת את הגרגרים ושופכים את התערובת על השוקולד הלבן. מניחים כדקה ומערבבים עד קבלת מסה חלקה. מעבירים למקרר לשעה.
      • 8. מקפלים פנימה את הגבינה הלבנה ומקררים לילה במקרר .
      • 9. להרכבה: על צלחת הגשה מניחים עיגול מרנג ומזלפים מעליו חצי מכמות הקרם. מניחים מעל עיגול מרנג שני ומזלפים את שארית הקרם ובצדדים
      • 10. שוברים את מקלות המרנג ומדביקים בעזרת הקרם בצורה חופשית על העוגה. מעבירים את העוגה לשעה לפחות במקרר ומגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -