וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אסטרהזי וגאנש ברס לוז

מתכון מאת: לירן גרודה, מערכת וואלה

עוגת אסטרזי וגנאש לוז. דנה מאירזון
עוגת אסטרזי וגנאש לוז

מצרכים למתכון

  • לתחתיות דאגואז קוקוס:
  • 100 גרם (כ-3 חלבונים) חלבון ביצה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 30 גרם (1/3 כוס פחות כף) אבקת שקדים
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 60 גרם (3/4 כוס) קוקוס
  • קורט מלח
  • קינמון
  • וניל
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד
  • לקרם שוקולד לבן:
  • 600 גרם (1/3 2 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • לשדרוג גאנש לוז:
  • 350 גרם (1/3 1 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד חלב
  • 150 ברז לוז (להשיג בחנויות אפיה)
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. בקערת מיקסר מקציפים חלבון וסוכר עד לקבלת מסה יציבה מאד.
  • 3. אל הקערה מנפים יחד את כל החומרים היבשים.
  • 4. משטחים את התערובת על 4 תבניות עם נייר אפיה.
  • 5. אופים כ 6-9 דקות. מצננים וקורצים עם רינג בקוטר 24 ס"מ
  • 4 תחתיות.
  • 6. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. נותנים לשוקולד לעמוד כך דקה ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים למקרר ל-24 שעות.
  • 7. מעבירים לקערת המיקסר את התערובת. מקציפים עד לקבלת קרם במרקם של מוס.
  • 8. מרכיבים: מניחים תחתית ועליה בעזרת פלטה מניחים שכבה דקה של קרם חוזרים על הפעולה עד לסיות התחתיות. מעבירים למקפיא ל-3 שעות.
  • 9. מכינים את גנאש הלוז: מחממים שמנת ומלח לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת גאנש חלק מוסיפים את הברז ומצפים את העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully