עוגת אסטרהזי וגאנש ברס לוז
עוגת אסטרזי וגנאש לוז (צילום: דנה מאירזון)
מחשבון המרות
- לתחתיות דאגואז קוקוס:
- 100 גרם (כ-3 חלבונים) חלבון ביצה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 30 גרם (1/3 כוס פחות כף) אבקת שקדים
- 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
- 60 גרם (3/4 כוס) קוקוס
- קורט מלח
- קינמון
- וניל
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
- לקרם שוקולד לבן:
- 600 גרם (1/3 2 מיכלים) שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד לבן
- לשדרוג גאנש לוז:
- 350 גרם (1/3 1 מיכלים) שמנת מתוקה
- 400 גרם שוקולד חלב
- 150 ברז לוז (להשיג בחנויות אפיה)
- קורט מלח
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. בקערת מיקסר מקציפים חלבון וסוכר עד לקבלת מסה יציבה מאד.
- 3. אל הקערה מנפים יחד את כל החומרים היבשים.
- 4. משטחים את התערובת על 4 תבניות עם נייר אפיה.
- 5. אופים כ 6-9 דקות. מצננים וקורצים עם רינג בקוטר 24 ס"מ
- 4 תחתיות.
- 6. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. נותנים לשוקולד לעמוד כך דקה ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים למקרר ל-24 שעות.
- 7. מעבירים לקערת המיקסר את התערובת. מקציפים עד לקבלת קרם במרקם של מוס.
- 8. מרכיבים: מניחים תחתית ועליה בעזרת פלטה מניחים שכבה דקה של קרם חוזרים על הפעולה עד לסיות התחתיות. מעבירים למקפיא ל-3 שעות.
- 9. מכינים את גנאש הלוז: מחממים שמנת ומלח לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת גאנש חלק מוסיפים את הברז ומצפים את העוגה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה