וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצה שוקולד

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

פיצה שוקולד של ערן שוורצברד. נמרוד סונדרס
פיצה שוקולד של ערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • ל-2 פיצות גדולות:
  • 450 גרם קמח לבן בהיר (כ-3 כוסות+1/5 כוס קמח)
  • 5 כפות קקאו (50 גרם)
  • 30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח (10 גרם)
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 260 מ"ל מים
  • ממרח שוקולד
  • תוספות לבחירה:
  • גבינת ריקוטה
  • מרשמלו
  • סוכריות M&M
  • שוקולד צ'יפס
  • ממרח נוטלה / ממרח בוטנים
  • במבה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח והקקאו לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר, השמרים והמים.
  • 2. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומתחילים לעבד את הבצק עם וו לישה למשך 7 דקות.
  • 3. מוסיפים את המלח ומעבדים כ- 3 דקות במהירות בינונית.
  • 4. מוציאים את וו הלישה, מפזרים מעט קמח על פני הבצק ועל דפנות הקערה, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים לתפיחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את נפחו. (בקיץ כשעה, בחורף יכול לקחת עד שעתיים).
  • 5. מוציאים את הבצק מהקערה על משטח מקומח. מחלקים את הבצק לשניים יוצרים כדורים. יש לקמח את הבצק בשלבים השונים כדי למנוע הדבקות.
  • 6. את הכדורים מניחים על מגש מקומח למשך חצי שעה עד שאלה מכפילים את נפחם ומכסים במגבת כדי למנוע היווצרות קליפה יבשה על הבצק.
  • 7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ''מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה (רצוי על רשת פיצה).
  • 8. מורחים שיכבה דקה של שוקולד (חשוב שיהיה רך. ניתן לחמם במיקרו או להניח את הקופסא בסיר עם מים חמים למספר דקות).
  • 9. מפזרים גבינת ריקוטה, סוכריות עדשים, מרשמלו או כל תוספת אחרת.
  • 10. אופים בחום של 180 מעלות כ-15-20 דקות.
  • 11. מניחים על צלחת ומקשטים עם אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully