טבולה טורקית (קיסיר)

קיסיר הוא הגרסה הטורקית לטב?ו?לה, שמורכבת ממחית עגבניות, מחית פלפלים ורכז רימונים

מתכון מאת: ערד ניר, מערכת וואלה!
סלט קיסיר טאבולה טורקי.
סלט קיסיר טאבולה טורקי

מצרכים

  • 1/2 ק"ג בורגול דק או בינוני
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 מכל קטן של רסק עגבניות (בטורקיה משתמשים בשילוב מוכן של רסק עגבניות ורסק פלפלים, שאינו זמין אצלנו)
  • 1 כפית פלפל אדום יבש טחון
  • מעט כמון טחון לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 עגבניות קלופות קצוצות
  • 5 בצלים ירוקים קצוצים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • נענע קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הבורגול היטב ומשרים בכוס מים רותחים. ממתינים עד שכל הנוזלים נספגים.
  • 2. מערבבים את הבורגול עם רסק העגבניות, הפלפל האדום, הכמון, המלח והפלפל השחור. לשים לעיסה אחידה.
  • 3. מוסיפים את שמן הזית ואת רכז הרימונים וממשיכים ללוש.
  • 4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הירוקים הקצוצים (בצל, פטרוזיליה ונענע) ולשים בעדינות. אפשר להגיש בקערה מרכזית או בכדורים על עלי חסה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully