טבולה טורקית (קיסיר)
קיסיר הוא הגרסה הטורקית לטב?ו?לה, שמורכבת ממחית עגבניות, מחית פלפלים ורכז רימונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג בורגול דק או בינוני
- 1 כוס מים רותחים
- 1 מכל קטן של רסק עגבניות (בטורקיה משתמשים בשילוב מוכן של רסק עגבניות ורסק פלפלים, שאינו זמין אצלנו)
- 1 כפית פלפל אדום יבש טחון
- מעט כמון טחון לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 עגבניות קלופות קצוצות
- 5 בצלים ירוקים קצוצים
- פטרוזיליה קצוצה
- נענע קצוצה
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הבורגול היטב ומשרים בכוס מים רותחים. ממתינים עד שכל הנוזלים נספגים.
- 2. מערבבים את הבורגול עם רסק העגבניות, הפלפל האדום, הכמון, המלח והפלפל השחור. לשים לעיסה אחידה.
- 3. מוסיפים את שמן הזית ואת רכז הרימונים וממשיכים ללוש.
- 4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הירוקים הקצוצים (בצל, פטרוזיליה ונענע) ולשים בעדינות. אפשר להגיש בקערה מרכזית או בכדורים על עלי חסה.