- 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר בינוני את החמאה. מוסיפים את הקמח.
-
- 2. טורפים לרביכה בעזרת מטרפה, ומבלי לתת לה להשחים, ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את החלב.
-
- 3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מערבבים פנימה את הגבינה ומתבלים.
-
- 4. מכינים את המילוי: מערבבים את התרד עם הגבינות ושאר החומרים.
-
- 5. מרכיבים את הלזניה: מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת. יוצקים שכבה נאה של תרד וריקוטה. מעל יוצקים מעט רוטב עגבניות, ועוד שכבה של עלי לזניה.
-
- 6. ממשיכים עם שכבות נוספות של תרד ריקוטה ומעט רוטב עגבניות.
-
- 7. מסיימים בשכבת דפי פסטה, שמעליהם רוטב בשמל.
-
- 8. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
-
- 9. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה. מגישים חם.