מתכונים חמים

לזניית תרד וריקוטה

לזנייה לא חייבת להיות בשרית. מנה שטרום אופה לכם לזניה אמיתית, כמו באיטליה, ומחביאה בין הדפים עלי תרד מרירים, והרבה גבינת ריקוטה ופרמזן.

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לזניה תרד ריקוטה של קמפלינו (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8-10 מנות:
  • 1 חבילה דפי לזניה
  • בקבוק רוטב עגבניות (מומלץ: "רוסטיקו", של קונסרבה דלה נונה)
  • 1/2 ק"ג תרד מבושל וחלוט קצוץ גס (אפשר קפוא)
  • 1/2 ק"ג גבינת ריקוטה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם שמן זית
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • לרוטב הבשמל:
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח
  • 1 ליטר חלב
  • כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 100 גרם פרמזן או פקורינו מגורדת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר בינוני את החמאה. מוסיפים את הקמח.
  • 2. טורפים לרביכה בעזרת מטרפה, ומבלי לתת לה להשחים, ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את החלב.
  • 3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מערבבים פנימה את הגבינה ומתבלים.
  • 4. מכינים את המילוי: מערבבים את התרד עם הגבינות ושאר החומרים.
  • 5. מרכיבים את הלזניה: מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת. יוצקים שכבה נאה של תרד וריקוטה. מעל יוצקים מעט רוטב עגבניות, ועוד שכבה של עלי לזניה.
  • 6. ממשיכים עם שכבות נוספות של תרד ריקוטה ומעט רוטב עגבניות.
  • 7. מסיימים בשכבת דפי פסטה, שמעליהם רוטב בשמל.
  • 8. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
  • 9. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully