פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניית תרד וריקוטה

      לזנייה לא חייבת להיות בשרית. מנה שטרום אופה לכם לזניה אמיתית, כמו באיטליה, ומחביאה בין הדפים עלי תרד מרירים, והרבה גבינת ריקוטה ופרמזן.

      8 מדרגים / 3.26 כוכבים

      לזניה תרד ריקוטה של קמפלינו (אפיק גבאי)
      לזניה תרד ריקוטה של קמפלינו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-8-10 מנות:
      • 1 חבילה דפי לזניה
      • בקבוק רוטב עגבניות (מומלץ: "רוסטיקו", של קונסרבה דלה נונה)
      • 1/2 ק"ג תרד מבושל וחלוט קצוץ גס (אפשר קפוא)
      • 1/2 ק"ג גבינת ריקוטה
      • 3 שיני שום כתושות
      • 100 גרם שמן זית
      • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
      • לרוטב הבשמל:
      • 100 גרם חמאה
      • 100 גרם קמח
      • 1 ליטר חלב
      • כפית מלח
      • קורט אגוז מוסקט
      • 100 גרם פרמזן או פקורינו מגורדת

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר בינוני את החמאה. מוסיפים את הקמח.
      • 2. טורפים לרביכה בעזרת מטרפה, ומבלי לתת לה להשחים, ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את החלב.
      • 3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מערבבים פנימה את הגבינה ומתבלים.
      • 4. מכינים את המילוי: מערבבים את התרד עם הגבינות ושאר החומרים.
      • 5. מרכיבים את הלזניה: מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת. יוצקים שכבה נאה של תרד וריקוטה. מעל יוצקים מעט רוטב עגבניות, ועוד שכבה של עלי לזניה.
      • 6. ממשיכים עם שכבות נוספות של תרד ריקוטה ומעט רוטב עגבניות.
      • 7. מסיימים בשכבת דפי פסטה, שמעליהם רוטב בשמל.
      • 8. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
      • 9. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה. מגישים חם.

      עוד מתכוני לזניה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -