סופלה עדשים ירוקות וזוקיני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 זוקיני גדול מגורר על מגררת גסה
- כוס עדשים ירוקות מבושלות
- שן שום
- 1/4 כוס בצל
- 3 כפות יוגורט כבשים
- 50 גר' פרמז'ן מגורר + 10 גר' לפיזור על הסופלה
- 4 חלמונים
- 6 חלבונים
- מלח, פלפל וכמון לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס
- 2. ממליחים את הזוקיני בכף מלח גס ומניחים 20 דק' במסננת לניקוז הנוזלים, סוחטים היטב.
- 3. טוחנים כוס עדשים מבושלות עם היוגורט, הזוקיני, הגבינה והבצל הקצוץ, מוציאים לקערה
- 4. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומוסיפים תבלינים
- 5. מקציפים את החלבונים לקצף רך ומקפלים בזהירות לתוך התערובת.
- 6. מעבירים לתבנית סופלה בינונית או תבניות אישיות אחרי שמורחים בחמאה ומקמחים. לאחר מכן מפזרים את שאר הגבינה מעל.
- 7. מכניסים לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל- 190 מעלות
- 8. אופים למשך 25-30 דק'.