וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי עם זוקיני, ריקוטה טרייה ופסטו

מתכון מאת: מסעדת רוסטיקו, מערכת וואלה

ניוקי זוקיני. נמרוד סונדרס
ניוקי זוקיני

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 מנות ניוקי (קנוי או מוכן בבית)
  • 2 קישואי זוקיני גדולים, חתוכים לקוביות בגודל של 1X1 ס"מ
  • 25 גרם חמאה
  • 1 שן שום
  • 1 כף פסטו איכותי
  • 12 עלי בזיליקום לקישוט
  • 100 גרם גבינת ריקוטה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הניוקי לפי ההוראות, וכדקה לפני שהם מוכנים, מכינים את הרוטב באופן הבא: במחבת בגודל בינוני מחממים על אש נמוכה את החמאה, יחד עם קוביות הזוקיני. מקפיצים מעט, עד שהזוקיני מזהיבים, מוסיפים למחבת שן שום כתושה, מערבבים ונותנים לשום להפיץ ריח.
  • 2. ממש לפני שהשום משנה צבעו לזהוב ומתחיל להיחרך, מוסיפים חצי כוס מים למחבת. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
  • 3. מוסיפים למחבת את הניוקי, ומצמצמים את הנוזלים עד לקבלת רוטב חמאתי.
  • 4. מוסיפים לתוך הרוטב כף אחת של פסטו איכותי, ומערבבים עד שהניוקי והזוקיני עטופים ברוטב.
  • 5. מעבירים לצלחות הגשה, ומפזרים במרכז כל צלחת כף של גבינת ריקוטה טרייה, מפוררת.
  • מעטרים כל מנה ב-3 עלי בזיליקום טרי, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully