- 1. מבשלים את הניוקי לפי ההוראות, וכדקה לפני שהם מוכנים, מכינים את הרוטב באופן הבא: במחבת בגודל בינוני מחממים על אש נמוכה את החמאה, יחד עם קוביות הזוקיני. מקפיצים מעט, עד שהזוקיני מזהיבים, מוסיפים למחבת שן שום כתושה, מערבבים ונותנים לשום להפיץ ריח.
-
- 2. ממש לפני שהשום משנה צבעו לזהוב ומתחיל להיחרך, מוסיפים חצי כוס מים למחבת. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
-
- 3. מוסיפים למחבת את הניוקי, ומצמצמים את הנוזלים עד לקבלת רוטב חמאתי.
-
- 4. מוסיפים לתוך הרוטב כף אחת של פסטו איכותי, ומערבבים עד שהניוקי והזוקיני עטופים ברוטב.
-
- 5. מעבירים לצלחות הגשה, ומפזרים במרכז כל צלחת כף של גבינת ריקוטה טרייה, מפוררת.
-
- מעטרים כל מנה ב-3 עלי בזיליקום טרי, ומגישים.