- 1. מסדרים את תערובת האגוזים במגש אפייה, וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-7 דקות. מדי פעם יש לפתוח את התנור ולערבב, כדי לקבל צבע אחיד ושחום.
-
- 2. מוציאים מהתנור, מוסיפים מלמעלה כוס דבש וקינמון, מערבבים ומקררים לגמרי.
-
- 3. כשהתערובת קרה לחלוטין, מעבירים אותה לבלנדר וטוחנים ב3-4 פולסים בלבד.
-
- 4. מוציאים מהבלנדר חצי כמות, ואת הכמות שנותרה בפנים טוחנים לגמרי. מאחדים בקערת ערבוב את שתי התערובות, עד שמתקבלת מסה מעורבת אחידה, חלקה וגסה.
-
- 5. פורסים על משטח עבודה עלה של פילו, ומברישים בחמאה מומסת. מפזרים מלמעלה חצי מכמות הסוכר, ומניחים עלה נוסף. חוזרים על הפעולה ומניחים עלה שלישי ואחרון, שנשאר נקי.
-
- 6. בשליש התחתון של הבסיס שיצרנו מניחים את המילוי, על הצלע הארוכה. מסדרים את המילוי כשמשאירים 10 ס"מ נקיים מכל צד. מגלגלים לצורת נקניק, וחותכים את שארית הבצק מהסוף, כך שהקצה נשאר בתחתית הנקניק.
-
- 7. מורחים את החלק העליון של הבקלאווה בחמאה מומסת, ובסכין חדה חותכים פרוסות אלכסוניות כמעט עד הסוף, ברווחים של 2 ס"מ.
-
- 8. מחממים תנור ל-175 מעלות. מעבירים את הבקלאווה לתבנית שרופדה בנייר אפייה, ואופים כ-45 דקות.
-
- 9. בזמן האפייה מחממים את כוס הדבש השניה עד שהוא הופך נוזלי מעט. יוצקים על הבקלאווה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מקררים לחלוטין לפני ההגשה.