מתכונים חמים

בקלאווה של רושפלד

יונתן רושפלד, המאסטר שף בכבודו ובעצמו מפשיל שרוולים ומייצר את הגרסה שלו לבקלאווה, ומראה לכם שהממתק הממכר הוא הרבה יותר קל להכנה משאתם חושבים.

מתכון מאת: יונתן רושפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בקלאווה של יונתן רושפלד

מחשבון המרות

מצרכים

  • למילוי:
  • 1 כוס פיסטוקים קלופים, לא קלויים
  • 1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
  • 1 כוס אגוזי לוז לא קלויים
  • 2 כוסות דבש
  • 1 כף שטוחה קינמון טחון
  • 3 דפי בצק פילו בגודל 40X60
  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • 1/3 כוס סוכר חום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מסדרים את תערובת האגוזים במגש אפייה, וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-7 דקות. מדי פעם יש לפתוח את התנור ולערבב, כדי לקבל צבע אחיד ושחום.
  • 2. מוציאים מהתנור, מוסיפים מלמעלה כוס דבש וקינמון, מערבבים ומקררים לגמרי.
  • 3. כשהתערובת קרה לחלוטין, מעבירים אותה לבלנדר וטוחנים ב3-4 פולסים בלבד.
  • 4. מוציאים מהבלנדר חצי כמות, ואת הכמות שנותרה בפנים טוחנים לגמרי. מאחדים בקערת ערבוב את שתי התערובות, עד שמתקבלת מסה מעורבת אחידה, חלקה וגסה.
  • 5. פורסים על משטח עבודה עלה של פילו, ומברישים בחמאה מומסת. מפזרים מלמעלה חצי מכמות הסוכר, ומניחים עלה נוסף. חוזרים על הפעולה ומניחים עלה שלישי ואחרון, שנשאר נקי.
  • 6. בשליש התחתון של הבסיס שיצרנו מניחים את המילוי, על הצלע הארוכה. מסדרים את המילוי כשמשאירים 10 ס"מ נקיים מכל צד. מגלגלים לצורת נקניק, וחותכים את שארית הבצק מהסוף, כך שהקצה נשאר בתחתית הנקניק.
  • 7. מורחים את החלק העליון של הבקלאווה בחמאה מומסת, ובסכין חדה חותכים פרוסות אלכסוניות כמעט עד הסוף, ברווחים של 2 ס"מ.
  • 8. מחממים תנור ל-175 מעלות. מעבירים את הבקלאווה לתבנית שרופדה בנייר אפייה, ואופים כ-45 דקות.
  • 9. בזמן האפייה מחממים את כוס הדבש השניה עד שהוא הופך נוזלי מעט. יוצקים על הבקלאווה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מקררים לחלוטין לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully