בקלאווה בולגרית

הגירסה הבולגרית לבקלאווה עדינה ועסיסית יותר בטעמיה מהגירסה המוכרת בעיקר כערבית, השוחה בסירופ סוכר ודבש, ועל כן נהוג לפרוס אותה לפרוסות יותר גדולות, כשל עוגה.

מתכון מאת: מסעדת ויטושה, מערכת וואלה!
בקלאווה בולגרית בויטושה

מצרכים

  • למגש בקלאווה ל-10 מנות:
  • 1/2 חבילת פילו (מחלקים אותה כך שבמקום מלבן ייווצרו שני ריבועים)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם אגוזי מלך טחונים גס
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לסירופ הסוכר:
  • 3 כוסות מים
  • כוס סוכר
  • קליפה מגורדת מלימון אחד

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים גס את האגוזים בבלנדר כחצי דקה ולא יותר.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הסוכר והביצים כדקה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואגוזים ומערבבים רק עד ליצירת תערובת אחידה.
  • 3. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • 4. מרפדים תבנית בחצי מכמות עלי הפילו, מכניסים את התערובת וסוגרים בעוד עלי פילו.
  • 5. מחלקים את עלי הפילו לריבועים. כל ריבוע חוצים בקו אלכסוני כך שתיווצר צורה של משולשים.
  • 6. ממיסים את החמאה ומוזגים מעל לפילו כך שייטמע בבצק בין לחריצים. מברישים היטב את החמאה שנותרה שתספג היטב.
  • 7. אופים במשך כשעה עד שהשכבה העליונה זהובה לחלוטין.
  • 8. בינתיים מרתיחים את המים על האש בתוך סיר קטן, יחד עם הסוכר. נותנים לתערובת להצטנן. כשהעוגה מוכנה מוזגים מיד את הרוטב הקר. זורים מעל את קליפת לימון המגורדת ומגישים.
  • סודות המטבח
  • *טוחנים את אגוזי המלך במשך כחצי דקה עד שהם נשברים לכ-4 חתיכות אבל לא הופכים לאגוזים גרוסים או אבקה, צריכים לתת מרקם קראנצ'י.
  • *התערובת מקנה גובה לבקלאווה, לכן, גם אם נראה שיש הרבה, רצוי לשים את כולה.
  • *בצק הפילו נוטה להתייבש בטמפרטורות גבוהות יותר ועל כן לא מומלץ להעלות את החום כדי לקצר את זמני האפייה.
  • *את סירופ הסוכר כדאי להכין מיד כשהבקלאווה נכנסת לתנור כדי שיהיה סירופ קר על בקלאווה חמה. אם הסירופ והבקלאווה יהיו חמים המרקם ייהרס.
  • *במתכונים בולגריים נוספים אפשר להמיר מחצית מאגוזי המלך בשקדים המרוסקים גס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully