וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקלאווה בולגרית

הגירסה הבולגרית לבקלאווה עדינה ועסיסית יותר בטעמיה מהגירסה המוכרת בעיקר כערבית, השוחה בסירופ סוכר ודבש, ועל כן נהוג לפרוס אותה לפרוסות יותר גדולות, כשל עוגה.

מתכון מאת: מסעדת ויטושה, מערכת וואלה!

בקלאווה בולגרית בויטושה. נמרוד סונדרס
בקלאווה בולגרית בויטושה

מצרכים למתכון

  • למגש בקלאווה ל-10 מנות:
  • 1/2 חבילת פילו (מחלקים אותה כך שבמקום מלבן ייווצרו שני ריבועים)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם אגוזי מלך טחונים גס
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לסירופ הסוכר:
  • 3 כוסות מים
  • כוס סוכר
  • קליפה מגורדת מלימון אחד

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים גס את האגוזים בבלנדר כחצי דקה ולא יותר.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הסוכר והביצים כדקה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואגוזים ומערבבים רק עד ליצירת תערובת אחידה.
  • 3. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • 4. מרפדים תבנית בחצי מכמות עלי הפילו, מכניסים את התערובת וסוגרים בעוד עלי פילו.
  • 5. מחלקים את עלי הפילו לריבועים. כל ריבוע חוצים בקו אלכסוני כך שתיווצר צורה של משולשים.
  • 6. ממיסים את החמאה ומוזגים מעל לפילו כך שייטמע בבצק בין לחריצים. מברישים היטב את החמאה שנותרה שתספג היטב.
  • 7. אופים במשך כשעה עד שהשכבה העליונה זהובה לחלוטין.
  • 8. בינתיים מרתיחים את המים על האש בתוך סיר קטן, יחד עם הסוכר. נותנים לתערובת להצטנן. כשהעוגה מוכנה מוזגים מיד את הרוטב הקר. זורים מעל את קליפת לימון המגורדת ומגישים.
  • סודות המטבח
  • *טוחנים את אגוזי המלך במשך כחצי דקה עד שהם נשברים לכ-4 חתיכות אבל לא הופכים לאגוזים גרוסים או אבקה, צריכים לתת מרקם קראנצ'י.
  • *התערובת מקנה גובה לבקלאווה, לכן, גם אם נראה שיש הרבה, רצוי לשים את כולה.
  • *בצק הפילו נוטה להתייבש בטמפרטורות גבוהות יותר ועל כן לא מומלץ להעלות את החום כדי לקצר את זמני האפייה.
  • *את סירופ הסוכר כדאי להכין מיד כשהבקלאווה נכנסת לתנור כדי שיהיה סירופ קר על בקלאווה חמה. אם הסירופ והבקלאווה יהיו חמים המרקם ייהרס.
  • *במתכונים בולגריים נוספים אפשר להמיר מחצית מאגוזי המלך בשקדים המרוסקים גס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully