עוגיות פילו תמרים ותבלינים

באדיבות קונדיטוריית 'חטאים מתוקים'

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עוגיות פילו תמרים ותבלינים(צילום: דן פרץ)

מצרכים

  • 6 עלי פילו מופשרים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • 12 תמרים יבשים קצוצים
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • לרוטב:
  • רבע כוס מים
  • רבע כוס מיץ תפוזים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות גרידת תפוז
  • כף ליקר גראנד מרינייר (או כל ליקר תפוזים אחר מאיכות טובה)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מסמיכים את כל חומרי הרוטב עד לצמצום.
  • 2. מניחים עלה פילו על איזור העבודה, מורחים אותו בחמאה מקפלים לרוחב ושוב מורחים בחמאה. חוזרים על התהליך עם שאר עלי הפילו לקבלת 6 מלבני פילו בערימה.
  • 3. מערבבים בקערית את התמרים, האגוזים והתבלינים ומניחים ממנה בכל מלבן את מלית התערובת.
  • 4. מניחים את הגלילות בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 20 דקות.
  • 5. מיד לאחר האפייה יש לחתוך את הגלילות לעוגיות בגודל 2 סנטימטר. ומטפטפים מעל את הרוטב המתקתק כשהעוגיות חמות. הרוטב נספג פנימה ומתקבל מעדן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully