פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות פילו תמרים ותבלינים

      באדיבות קונדיטוריית 'חטאים מתוקים'

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות פילו תמרים ותבלינים (יח
      עוגיות פילו תמרים ותבלינים (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • 6 עלי פילו מופשרים
      • 100 גרם חמאה מומסת
      • חצי כפית קינמון
      • חצי כפית אגוז מוסקט
      • 12 תמרים יבשים קצוצים
      • 50 גרם אגוזים קצוצים
      • לרוטב:
      • רבע כוס מים
      • רבע כוס מיץ תפוזים
      • חצי כוס סוכר
      • 2 כפות גרידת תפוז
      • כף ליקר גראנד מרינייר (או כל ליקר תפוזים אחר מאיכות טובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מסמיכים את כל חומרי הרוטב עד לצמצום.
      • 2. מניחים עלה פילו על איזור העבודה, מורחים אותו בחמאה מקפלים לרוחב ושוב מורחים בחמאה. חוזרים על התהליך עם שאר עלי הפילו לקבלת 6 מלבני פילו בערימה.
      • 3. מערבבים בקערית את התמרים, האגוזים והתבלינים ומניחים ממנה בכל מלבן את מלית התערובת.
      • 4. מניחים את הגלילות בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 20 דקות.
      • 5. מיד לאחר האפייה יש לחתוך את הגלילות לעוגיות בגודל 2 סנטימטר. ומטפטפים מעל את הרוטב המתקתק כשהעוגיות חמות. הרוטב נספג פנימה ומתקבל מעדן.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -