- 1. שוטפים את האורז היטב במסננת דקה. מסננים.
-
- 2. מעבירים את החלב לתוך סיר ומביאים לרתיחה. לאחר שרתח מורידים לאש קטנה מאוד.
-
- 3. מבשלים על אש קטנה ומערבבים לעתים תכופות כדי למנוע הידבקות. משך הבישול נע בין 25 דקות לחצי שעה ומסירים מהאש כשהאורז ספג את רוב החלב, התרכך והתנפח, אך נותרו עוד נוזלים בסיר. מצננים.
-
- 4. מעבירים לכוסות הגשה ומניחים במקרר לשעתיים. המרקם האופטימלי הוא כשל קרם - לא נוזלי או מוצק מדי.
-
- 5. לפני ההגשה בוזקים מעט קינמון מעל כל כוס.
-
- 6. סודות מהמטבח: לסוטלץ' מוצלח במיוחד כדאי לעמוד ליד הסיר ולבחוש מדי פעם בחלב. אם מפקירים את המנה ליותר מדי זמן האורז יידבק לתחתית. בנוסף, חשוב להקפיד על אש קטנה מאוד.
-
- 7. האורז צריך להיות רך מאוד. אם האורז עודנו קשה, צריך להמשיך בבישול.
-
- 8. בגרסאות אחרות מוסיפים קורנפלור, מי ורדים, אגוזים וכו', אבל הגרסה הבולגרית הבסיסית היא זו.