סוטלאץ' - פודינג אורז טורקי
הסוטלאץ' הוא סוג של דייסת אורז טורקית מסורתית, שהופכת לחגיגה אחת גדולה בפה גם בזכות המרקם המענג שלה, אבל בעיקר בזכות מי ההדרים שבה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 3 כוסות חלב
- 1/2 ליטר (2 מיכלים) שמנת מתוקה
- 200 גרם (כוס) אורז עגול
- 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
- 15 מ"ל (1 כף) מי זהר פריחת הדרים
- חופן פיסטוק קלוי וקלוף
אופן ההכנה
- 1. גורסים את האורז במעבד מזון. יוצקים את החלב והשמנת לסיר, ומוסיפים את האורז הגרוס והסוכר.
- 2. מעבירים לאש בינונית ומבשלים עד לרתיחה, תוך ערבוב.
- 3. מנמיכים את האש למינימום, וממשיכים לבחוש עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה (כ-20 דקות). טועמים, ואם יש צורך, מוסיפים סוכר.
- 4. מוסיפים מי זהר. מורידים מהאש ומעבירים לכלים אישיים.
- 5. מגישים עם פיסטוק קצוץ או עם תערובת של קינמון וקוקוס. אפשר גם לפזר סוכר מלמעלה, ולשרוף עם ברנר כמו בקרם ברולה.