מתכונים חמים

סוטלאץ' - פודינג אורז טורקי

הסוטלאץ' הוא סוג של דייסת אורז טורקית מסורתית, שהופכת לחגיגה אחת גדולה בפה גם בזכות המרקם המענג שלה, אבל בעיקר בזכות מי ההדרים שבה.

מתכון מאת: אביבית פריאל אביחי, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום הפקה ובימוי: prima films)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 3 כוסות חלב
  • 1/2 ליטר (2 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 200 גרם (כוס) אורז עגול
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 15 מ"ל (1 כף) מי זהר פריחת הדרים
  • חופן פיסטוק קלוי וקלוף
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. גורסים את האורז במעבד מזון. יוצקים את החלב והשמנת לסיר, ומוסיפים את האורז הגרוס והסוכר.
  • 2. מעבירים לאש בינונית ומבשלים עד לרתיחה, תוך ערבוב.
  • 3. מנמיכים את האש למינימום, וממשיכים לבחוש עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה (כ-20 דקות). טועמים, ואם יש צורך, מוסיפים סוכר.
  • 4. מוסיפים מי זהר. מורידים מהאש ומעבירים לכלים אישיים.
  • 5. מגישים עם פיסטוק קצוץ או עם תערובת של קינמון וקוקוס. אפשר גם לפזר סוכר מלמעלה, ולשרוף עם ברנר כמו בקרם ברולה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully