וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סוטלאץ' - פודינג אורז טורקי

הסוטלאץ' הוא סוג של דייסת אורז טורקית מסורתית, שהופכת לחגיגה אחת גדולה בפה גם בזכות המרקם המענג שלה, אבל בעיקר בזכות מי ההדרים שבה.

מתכון מאת: אביבית פריאל אביחי, מערכת וואלה

צילום הפקה ובימוי: prima films

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 3 כוסות חלב
  • 1/2 ליטר (2 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 200 גרם (כוס) אורז עגול
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 15 מ"ל (1 כף) מי זהר פריחת הדרים
  • חופן פיסטוק קלוי וקלוף

אופן ההכנה

  • 1. גורסים את האורז במעבד מזון. יוצקים את החלב והשמנת לסיר, ומוסיפים את האורז הגרוס והסוכר.
  • 2. מעבירים לאש בינונית ומבשלים עד לרתיחה, תוך ערבוב.
  • 3. מנמיכים את האש למינימום, וממשיכים לבחוש עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה (כ-20 דקות). טועמים, ואם יש צורך, מוסיפים סוכר.
  • 4. מוסיפים מי זהר. מורידים מהאש ומעבירים לכלים אישיים.
  • 5. מגישים עם פיסטוק קצוץ או עם תערובת של קינמון וקוקוס. אפשר גם לפזר סוכר מלמעלה, ולשרוף עם ברנר כמו בקרם ברולה.
  • מתכון לסוטלאץ' – פודינג אורז תורכי

  • פודינג אורז בחלב קוקוס וצימוקים

  • קציפת אורז ותותים

  • מעדן אורז עם שוקולד

  • ריזוטו קפה מתוק

  • "ריזוטינו"- רייס פודינג וניל

  • מאפינס גזר ללא גלוטן

  • מאפינס תמרים ללא גלוטן

  • אילייצ'י קיר - פודינג אורז מתוק

  • סוטלץ' - קינוח אורז בחלב

  • פודינג אורז עם חלב קוקוס ובננות

  • עוגת פנקייקים עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

  • ארטיק מלבי

  • מאפה אורז עם תפוחים וקינמון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully