וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס תמרים ללא גלוטן

מאפינס מוצלחים יכולים להיעשות גם ללא שום גלוטן. עינת מזור חושפת תערובת מושלמת של קמחים, משדכת להם תמרים ושקדים ויוצרת קינוח נפלא.

מתכון מאת: עינת מזור, מערכת וואלה!

צילום: דייב שחר עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-12 יחידות: תבנית מאפינס של 12 שקעים
  • 1 כוס (160 גרם) קמח אורז לבן
  • 1/2 כוס (60 גרם) עמילן תפוח אדמה
  • 1/4 כוס (30 גרם) קמח טפיוקה
  • 1/2 כפית קסנטאן גאם
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום דמררה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • ½ כוס תמרים חתוכים לקוביות
  • ¼ כוס שקדים קצוצים לא קלויים
  • ½ כוס סילאן לא ממותק או רוטב מייפל אמיתי
  • לשימון:
  • תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את השקעים בתבנית בתרסיס שמן, או לחלופין, מרפדים בעטרות נייר.
  • 2. בקערה בינונית מנפים את הקמחים, עמילן תפוחי האדמה, הקסנטאן גאם, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מוסיפים את הקינמון והמלח, ומערבבים.
  • 3. בקערה אחרת טורפים במטרפה ידנית את הביצים, הסוכר, החמאה ותמצית הווניל.
  • 4. מוסיפים את תערובת הביצים לקערה עם הקמחים. מערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את קוביות התמרים ומערבבים מעט.
  • 5. ממלאים בבלילה את השקעים בתבנית, עד 3/4 מגובהם. מפזרים כף שקדים קצוצים מעל. אופים בתנור החם למשך 10 דקות. מסובבים את התבנית, ואופים עוד 10 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפים יוצא נקי, ללא פירורים.
  • 6. מוציאים מהתנור ומזלפים מלמעלה כף של סילאן מלמעלה.
  • ללא גלוטן: מאפינס תמרים ושקדים

  • עוגיות קוקוס ואגוזים ללא גלוטן

  • עוגת דבש ללא גלוטן

  • בצק עלים עם קרם מסקרפונה ופירות

  • סקונס פירות יער ושוקולד לבן

  • פאי תפוחים ומרנג

  • שטרודל תפוחים

  • ארטיק מלבי

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • חטיפי אנרגיה עם פיצוחים

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • חלה קלאסית

  • ברד פודינג תפוחים ופרמזן

  • מאפה שבלולי לימון ואוכמניות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully