"ריזוטינו"- רייס פודינג וניל
דייסת אורז לא חייבת להיות כבדה ומשעממת - עם קצת יוזמה והרבה פירות, וניל, חלב קוקוס, תאנים וסוכריות אניס, מקבלים חגיגה לחך ולעיניים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 1/2 כוס אורז עגול
- 1 כוס חלב
- 1/2 פחית חלב קוקוס
- 1/2 מקל וניל
- 2 כפות סוכר
- כ- 6 עלי בזיליקום טריים
- כף סוכריות אניס (להשיג בחנויות ממתקים)
- 5-7 תאנים, חתוכות לפרוסות בינוניות
אופן ההכנה
- 1. בסיר מבשלים את האורז העגול כמו שמבשלים אורז רגיל.
- 2. בסיר רחב, מביאים את החלב וחלב קוקוס לסף רתיחה. מוסיפים את האורז ומערבבים על להבה נמוכה.
- 3. חוצים את מקל הווניל לאורכו, מרוקנים את תכולתו ומוסיפים לסיר (גם את המקל וגם את התכולה). מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה. מצננים במקרר.
- 4. עורמים מעט פודינג בקעריות הגשה ומסדרים מלמעלה תאנים, מפזרים מלמעלה סוכריות אניס ומעטרים בעלי בזיליקום.