וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה אווז אגרודולצ'ה עם מרקחת תאנים בבלסמי ודבש

מתכון מאת: יוגב גרוס, מערכת וואלה

חזה אווז עם תאנים מבושלות. לירז אלה
חזה אווז עם תאנים מבושלות

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 2 חזות אווז נקיים מגידים וסחוסים
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ים גס/ פלפל שחור גרוס
  • צרור קטן טימין
  • צרור קטן מרווה
  • למרקחת אגרודולצ'ה:
  • 250 גרם תאנים בשלות, חתוכות גס
  • 3/4 כוס בצלי שאלוט (ניתן להשתמש גם בבצל רגיל) קצוצים דק
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס חומץ סיידר (או חצי כמות חומץ טבעי וחצי כמות מיץ תפוחים)
  • 4 עלי דפנה
  • 2 שיני שום, מעוכות
  • 1 כוכב אניס
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המרקחת: מכינים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
  • 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה נמוכה ככל האפשר למשך כ- 40 דקות (עד שהמרקחת מסמיכה).
  • 3. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • 4. ממליחים ומפלפלים היטב את חזות האווז משני הצדדים. מניחים על מחבת ברזל או טפלון, עם העור כלפי מטה ומשחימים היטב את העורות, על להבה בינונית כ- 4 דקות.
  • 5. מרפדים תבנית אפייה בעשבי התיבול ומניחים את חזות האווז כשצד העור כלפי מעלה.
  • 6. אופים למשך כ- 10 דקות, מעבירים לרשת ומצננים בטמפרטורת חדר כ- 3 דקות נוספות.
  • 7. מחממים מעט את המרקחת ויוצקים לצלחות הגשה.
  • 8. פורסים את החזות לרוחבן ומסדרים את הפרוסות לצד המרקחת, יוצקים מעט נוזל מהמרקחת על החזות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully