פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חזה אווז אגרודולצ'ה עם מרקחת תאנים בבלסמי ודבש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חזה אווז עם תאנים מבושלות (לירז אלה)
      חזה אווז עם תאנים מבושלות (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 2 חזות אווז נקיים מגידים וסחוסים
      • 5 כפות שמן זית
      • מלח ים גס/ פלפל שחור גרוס
      • צרור קטן טימין
      • צרור קטן מרווה
      • למרקחת אגרודולצ'ה:
      • 250 גרם תאנים בשלות, חתוכות גס
      • 3/4 כוס בצלי שאלוט (ניתן להשתמש גם בבצל רגיל) קצוצים דק
      • 1/2 כוס חומץ בלסמי
      • 1/2 כוס יין אדום יבש
      • 1/2 כוס דבש
      • 1/4 כוס חומץ סיידר (או חצי כמות חומץ טבעי וחצי כמות מיץ תפוחים)
      • 4 עלי דפנה
      • 2 שיני שום, מעוכות
      • 1 כוכב אניס
      • 4 כפות שמן זית
      • קורט מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המרקחת: מכינים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
      • 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה נמוכה ככל האפשר למשך כ- 40 דקות (עד שהמרקחת מסמיכה).
      • 3. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
      • 4. ממליחים ומפלפלים היטב את חזות האווז משני הצדדים. מניחים על מחבת ברזל או טפלון, עם העור כלפי מטה ומשחימים היטב את העורות, על להבה בינונית כ- 4 דקות.
      • 5. מרפדים תבנית אפייה בעשבי התיבול ומניחים את חזות האווז כשצד העור כלפי מעלה.
      • 6. אופים למשך כ- 10 דקות, מעבירים לרשת ומצננים בטמפרטורת חדר כ- 3 דקות נוספות.
      • 7. מחממים מעט את המרקחת ויוצקים לצלחות הגשה.
      • 8. פורסים את החזות לרוחבן ומסדרים את הפרוסות לצד המרקחת, יוצקים מעט נוזל מהמרקחת על החזות ומגישים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -