- 1. מכינים את המרקחת: מכינים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
-
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה נמוכה ככל האפשר למשך כ- 40 דקות (עד שהמרקחת מסמיכה).
-
- 3. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
-
- 4. ממליחים ומפלפלים היטב את חזות האווז משני הצדדים. מניחים על מחבת ברזל או טפלון, עם העור כלפי מטה ומשחימים היטב את העורות, על להבה בינונית כ- 4 דקות.
-
- 5. מרפדים תבנית אפייה בעשבי התיבול ומניחים את חזות האווז כשצד העור כלפי מעלה.
-
- 6. אופים למשך כ- 10 דקות, מעבירים לרשת ומצננים בטמפרטורת חדר כ- 3 דקות נוספות.
-
- 7. מחממים מעט את המרקחת ויוצקים לצלחות הגשה.
-
- 8. פורסים את החזות לרוחבן ומסדרים את הפרוסות לצד המרקחת, יוצקים מעט נוזל מהמרקחת על החזות ומגישים.