בקלאווה כבדים ופיסטוק

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
בקלאווה כבד אווז באדורה.
בקלאווה כבד אווז באדורה

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 כפות שמן
  • 2 בצלים, קצוצים דק מאוד
  • 250 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ דק
  • 100 גרם (כוס) פיסטוקים קלופים קלויים וטחונים גס
  • 1 כף שבבי קוקוס
  • 5 כפות דבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם כבדי עוף טריים, נקיים מגידים ומופרדים לאונות
  • 12 ריבועים של בצק פילו בגודל 20X20 ס"מ
  • 2 כפות שמן להברשה
  • להגשה:
  • 1/2 כוס דבש מהול עם שתי כפות מים רותחים
  • 2 כפות שבבי קוקוס
  • 50 גרם (חצי כוס) פיסטוקים קלופים, קלויים וטחונים גס

אופן ההכנה

  • 1. במחבת מחממים שלוש כפות מהשמן ומטגנים את הבצל כחמש דקות, עד שיזהיב. מוסיפים את התרד, הפיסטוקים, הקוקוס והדבש, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך בחישה מדי פעם עד שלא נשארים נוזלים במחבת. מסירים מהאש ומצננים כשעה.
  • 2. מתבלים את הכבדים במלח ובפלפל. מחממים במחבת את יתר השמן ומטגנים את הכבדים כדקה מכל צד. מצננים.
  • 3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מניחים על משטח עבודה שני ריבועים של בצק פילו זה על זה, שמים במרכז העלה כף גדושה מהמלית, מניחים מעל המלית 2 -3 נתחי כבד וסוגרים כמו מעטפה. מניחים בתבנית משומנת כשה"תפר" כלפי מטה. מכינים באותו אופן את כל העלים. מורחים את העלים במעט שמן ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.
  • 4. להגשה: מניחים במרכזה של צלחת אישית בקלאווה אפויה, יוצקים מעל מעט מהדבש , זורים קוקוס ופיסטוקים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully