פירה מדורה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 2 ק"ג (כ-10 יחידות בינוניות) תפוחי אדמה אדומים מזן דזירה
- 200 גרם חמאת עיזים
- 100 גרם שמן זית איכותי
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ומניחים על גחלים לוהטות. לאחר כחצי שעה הופכים ומניחים לחצי שעה נוספת. בודקים אחרי כשעה האם התפודים התרככו לגמרי באמצעות נעיצת סכין במרכזם.
- 2. חוצים את תפוחי האדמה, ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף. מעבירים את כל התוכן למכשיר מולי להכנת פירה, כדי להתגבר על הגושים.
- 3. מחממים סיר, מעבירים אליו את פירה תפוחי האדמה ומוסיפים לו את החמאה, שמן הזית, המלח והפלפל. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.