וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה ברווז ברוטב חרובים מתקתק

מה קורה כשחזה ברווז מקבל אמבטיה נעימה של סירוב חרובים, חרדל ושמן זית? התוצאה הטעימה במיוחד לפניכם במתכון שכל אחד מסוגל לבצע

מתכון מאת: תומר ניב, מערכת וואלה

מתכוני ל"ג בעומר מהמטבח של רמה. טלי מאייר
מתכוני ל"ג בעומר מהמטבח של רמה

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 1 חזה ברווז או מולארד
  • 20 מ"ל סירופ חרובים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל דיז?ון
  • 1 סלק גדול
  • כפית עלי טימין יבשים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המרינדה לחזה הברווז: מערבבים את סירופ החרובים, שמן הזית והחרדל ומשרים את חזה הברווז למשך לילה שלם.
  • 2. מוציאים את הברווז מהמקרר כשעתיים לפני הבישול, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. מושחים את הסלק בשמן זית, ומצפים אותו בטימין היבש. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-45 דקות. בודקים אם הסלק התרכך בנעיצת סכין במרכזו.
  • 3. מכינים את חזה האווז: מניחים אותו עם השומן מעל רשת המנגל, כשהצד של השומן מונח כלפי מטה. צולים כ-5 דקות. בודקים שהשומן הופך פריך והופכים את החזה. צולים עוד כ-2 דקות, ויוצקים מעליו בזמן זה 2 כפות מהמרינדה. מורידים מהרשת, מכסים ומניחים לברווז לנוח כ-5 דקות.
  • 4. מוציאים את הסלק האפוי מהתנור, מקלפים אותו, מרוקנים בעזרת כפית וממלאים אותו בפירה מדורה מהמתכון המופיע פה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully