- 1. מכינים את המרינדה לחזה הברווז: מערבבים את סירופ החרובים, שמן הזית והחרדל ומשרים את חזה הברווז למשך לילה שלם.
-
- 2. מוציאים את הברווז מהמקרר כשעתיים לפני הבישול, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. מושחים את הסלק בשמן זית, ומצפים אותו בטימין היבש. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-45 דקות. בודקים אם הסלק התרכך בנעיצת סכין במרכזו.
-
- 3. מכינים את חזה האווז: מניחים אותו עם השומן מעל רשת המנגל, כשהצד של השומן מונח כלפי מטה. צולים כ-5 דקות. בודקים שהשומן הופך פריך והופכים את החזה. צולים עוד כ-2 דקות, ויוצקים מעליו בזמן זה 2 כפות מהמרינדה. מורידים מהרשת, מכסים ומניחים לברווז לנוח כ-5 דקות.
-
- 4. מוציאים את הסלק האפוי מהתנור, מקלפים אותו, מרוקנים בעזרת כפית וממלאים אותו בפירה מדורה מהמתכון המופיע פה.