פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ברווז בקרמל ותבלינים

      השף חיים טיבי לוקח חזה ושוק של ברווז, עוטף אותם בקרמל בעל ניחוח עמוק במיוחד, ויוצר מנה מסוגננת ועשירה בטעמים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ברווז בקרמל ותבלינים (יח
      ברווז בקרמל ותבלינים (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לחזה הברווז הצלוי:
      • 4 יחידות חזה ברווז (לחתוך את השומן העודף סביב החזה ולשמור)
      • 4 ענפי טימין
      • לקונפי שוק ברווז:
      • 4 כרעי ברווז
      • 10 שיני שום לא קלופות
      • 5 ענפי טימין
      • 1 ענף רוזמרין
      • 3 גרגירי פלפל אנגלי
      • 2 עלי דפנה
      • מלח גס
      • פלפל שחור גרוס
      • לרוטב לברווז:
      • 1 כוס דמי גלאס מצומצם (ציר בשר)
      • 1/2 ליטר מיץ תפוזים טבעי
      • 1 כף סוכר חום
      • 1/2 מקל וניל (אפשר מגורד)
      • 1 כוכב אניס
      • 1 תרמיל הל
      • 1 מסמר ציפורן
      • 1 מקל קינמון קטן
      • 1/4 כוס יין אדום

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את חזה הברווז: מחממים מחבת כבדה לחום בינוני, מניחים את חזה הברווז על צד העור עד להשחמה קלה, הופכים ומשחימים צד שני.
      • 2. מניחים בתבנית עם ענפי טימין ואופים למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
      • 3. מכינים את כרעי הברווז: על אותה מחבת סוגרים את הכרעיים כמו החזה. מניחים בתבנית נפרדת.
      • 4. את השומן שנשאר מניקוי החזה, מניחים במחבת עם השומן שהופרש למחבת בתהליך ההשחמה. ממסים הכל יחד כ-15 דקות על אש קטנה ומסננים לתבנית עם הכרעיים.
      • 5. ממליחים ומפלפלים את הכרעיים, ומפזרים מעליהם את כל התבלינים והעשבים. סוגרים בנייר כסף ואופים למשך שעתיים בתנור שחומם ל-140 מעלות.
      • 6. מכינים את הרוטב: שמים בסיר את היין והסוכר על אש מאוד נמוכה ומצמצמים כרבע שעה. מוסיפים את מיץ התפוזים והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצומצם לרבע מהנפח המקורי.
      • 7. מוסיפים את הציר ומצמצמים שוב על אש נמוכה עד הסמכה.
      • 8. מסננים את הרוטב ומחזירים את מקל הווניל בלבד.
      • 9. מניחים את החזה חם ופרוס, ומוזגים מעליו מעט רוטב. מניחים מעל את קונפי הירך ומוזגים עליו שוב רוטב.

      עוד מתכוני אווז/ברווז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -