- 1. מכינים את חזה הברווז: מחממים מחבת כבדה לחום בינוני, מניחים את חזה הברווז על צד העור עד להשחמה קלה, הופכים ומשחימים צד שני.
-
- 2. מניחים בתבנית עם ענפי טימין ואופים למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
-
- 3. מכינים את כרעי הברווז: על אותה מחבת סוגרים את הכרעיים כמו החזה. מניחים בתבנית נפרדת.
-
- 4. את השומן שנשאר מניקוי החזה, מניחים במחבת עם השומן שהופרש למחבת בתהליך ההשחמה. ממסים הכל יחד כ-15 דקות על אש קטנה ומסננים לתבנית עם הכרעיים.
-
- 5. ממליחים ומפלפלים את הכרעיים, ומפזרים מעליהם את כל התבלינים והעשבים. סוגרים בנייר כסף ואופים למשך שעתיים בתנור שחומם ל-140 מעלות.
-
- 6. מכינים את הרוטב: שמים בסיר את היין והסוכר על אש מאוד נמוכה ומצמצמים כרבע שעה. מוסיפים את מיץ התפוזים והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצומצם לרבע מהנפח המקורי.
-
- 7. מוסיפים את הציר ומצמצמים שוב על אש נמוכה עד הסמכה.
-
- 8. מסננים את הרוטב ומחזירים את מקל הווניל בלבד.
-
- 9. מניחים את החזה חם ופרוס, ומוזגים מעליו מעט רוטב. מניחים מעל את קונפי הירך ומוזגים עליו שוב רוטב.