וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברווז בקרמל ותבלינים

השף חיים טיבי לוקח חזה ושוק של ברווז, עוטף אותם בקרמל בעל ניחוח עמוק במיוחד, ויוצר מנה מסוגננת ועשירה בטעמים

מתכון מאת: .

ברווז בקרמל ותבלינים.
ברווז בקרמל ותבלינים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לחזה הברווז הצלוי:
  • 4 יחידות חזה ברווז (לחתוך את השומן העודף סביב החזה ולשמור)
  • 4 ענפי טימין
  • לקונפי שוק ברווז:
  • 4 כרעי ברווז
  • 10 שיני שום לא קלופות
  • 5 ענפי טימין
  • 1 ענף רוזמרין
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • לרוטב לברווז:
  • 1 כוס דמי גלאס מצומצם (ציר בשר)
  • 1/2 ליטר מיץ תפוזים טבעי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 מקל וניל (אפשר מגורד)
  • 1 כוכב אניס
  • 1 תרמיל הל
  • 1 מסמר ציפורן
  • 1 מקל קינמון קטן
  • 1/4 כוס יין אדום

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את חזה הברווז: מחממים מחבת כבדה לחום בינוני, מניחים את חזה הברווז על צד העור עד להשחמה קלה, הופכים ומשחימים צד שני.
  • 2. מניחים בתבנית עם ענפי טימין ואופים למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  • 3. מכינים את כרעי הברווז: על אותה מחבת סוגרים את הכרעיים כמו החזה. מניחים בתבנית נפרדת.
  • 4. את השומן שנשאר מניקוי החזה, מניחים במחבת עם השומן שהופרש למחבת בתהליך ההשחמה. ממסים הכל יחד כ-15 דקות על אש קטנה ומסננים לתבנית עם הכרעיים.
  • 5. ממליחים ומפלפלים את הכרעיים, ומפזרים מעליהם את כל התבלינים והעשבים. סוגרים בנייר כסף ואופים למשך שעתיים בתנור שחומם ל-140 מעלות.
  • 6. מכינים את הרוטב: שמים בסיר את היין והסוכר על אש מאוד נמוכה ומצמצמים כרבע שעה. מוסיפים את מיץ התפוזים והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצומצם לרבע מהנפח המקורי.
  • 7. מוסיפים את הציר ומצמצמים שוב על אש נמוכה עד הסמכה.
  • 8. מסננים את הרוטב ומחזירים את מקל הווניל בלבד.
  • 9. מניחים את החזה חם ופרוס, ומוזגים מעליו מעט רוטב. מניחים מעל את קונפי הירך ומוזגים עליו שוב רוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully