- 1. מפרידים את גרגירי הפול מהתרמילים ושומרים בצד את התרמילים. מרתיחים סיר גדול עם מים שהומלחו קלות.
-
- 2. חולטים את הפול למשך דקה וחצי . מקררים במי קרח ומקלפים שוב.
-
- 3. שוטפים את קליפות הפול ומעבירים אותן לסיר עם מים. מבשלים כ-5 דקות, אך לא מרתיחים. כך מכינים ציר, ומשתמשים בכל הירק.
-
- 4. מסננים את הקליפות. בסיר נפרד מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה. מוסיפים את הפול המקולף וליטר מהציר שהכנו.
-
- 5. מבשלים 5 דקות ברתיחה עדינה. מעבירים מהסיר, טוחנים ומוסיפים את עלי התרד. טוחנים עד שמרקמו של המרק הופך חלק.
-
- 6. תהליך העישון: מכניסים מספר שבבי עץ לגחלים הלוחשות שבמנגל. מניחים את סיר המרק ללא מכסה מעל רשת המנגל, כשהגחלים לוחשות. אוטמים במהירות את כל המנגל, יחד עם הסיר, באמצעות נייר אלומיניום, כך שהמרק יקבל טעמי מדורה קלים.
-
- הערה: אם אוהבים טעם חזק יותר של עישון, חוזרים על התהליך, ומערבב את המרק מפעם לפעם.