סלט שקדים ירוקים ושומר בוויניגרט עראק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 10 שקדים ירוקים טריים מאוד, עם הקליפה הירוקה, פרוסים דק ומושרים במי קרח
- 1 שומר צעיר, עם העלים, פרוס דק ומושרה במי קרח
- 1 שן שום ירוק פרוסה דק
- חופן שקדים קלויים קצוצים
- 1 כף גדושה של גבינת ריקוטה טרייה (ריקוטה פרסקה)
- עלי נענע מופרדים מצרור אחד
- לווינגרט:
- 1 כוכב אניס
- 1/2 כוס עראק
- 3/4 כוס שמן זית
- 2 כפות דבש
- 1 שן שום
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הוויניגרט: יחד עם כוכב האניס מצמצמים את העראק על להבה נמוכה (לא להיבהל - זה דולק למספר שניות וכבה), מכבים ומצננים.
- 2. במעבד מזון מערבלים את כל חומרי הוויניגרט, חוץ משמן הזית.
- 3. מזלפים את השמן, תוך כדי ערבוב, בזילוף דק. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.
- 4. מערבבים את השומר, השקדים הירוקים, השום ועלי הנענע. מוסיפים וויניגרט, ומניחים מעל כף גבינת ריקוטה. מסדרים בקערת הגשה, ומפזרים מעל את השקדים הקלויים.