סלט אנדיב עם ויניגרט שקדים וצ'ילי
מתכון של שף אבי קונפורטי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 סועדים:
- 6 סלקים בינוניים רצוי סלק סוכר
- 2 ליים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כף שמן אגוזים
- 2 חבילות ראשד
- 1 חבילה עלי בייבי חרדל אביבי
- ראש אנדיב (עולש)
- חבילת פרחי חרדל
- 200 ג' גבינת עיזים חריפה מחלב של אביב
- 1/2 כוס וינגרט שקדים וצ'ילי מתכון בהמשך
- 4 כפות אגוזי לוז קלויים
- 4 גבעולי שום ירוק טרי שלם פרוס לטבעות דקיקות
- לוינגרט שקדים וצ'ילי
- 100 מ''ל שמן אגוזים טהור
- 50 מ''ל חומץ שזיפים שחור או חומץ בלסמי
- 1 צ'ילי ירוק קלןי ללא קליפה וזרעים
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- מעט מלח
אופן ההכנה
- 1. צולים 4 סלקים עם כיסוי של נייר כסף בחום של 180 מעלות כ-30 דקות (עד לדרגת אל-דנטה).
- 2. מקלפים את הסלקים וחותכים לפלחים יפים.
- 3. את שני הסלקים הנותרים מקלפים ופורסים לפרוסות דקיקות המתאימות לסביצ'ה (אפשרי במנדולינה), ומשרים במיץ העשוי מהליים, סוכר, מלח ושמן שקדים.
- 4. מכינים את הויניגרט: מרסקים את כל המרכיבים בבלנדר ומסננים.
- 5. להגשה: במרכז צלחת גדולה מסדרים את פלחי הסלק האפוי, מפזרים עליהם מעט גבינת עיזים, עלי ראשד, סביצ'ה סלק, ועוד שכבה של גבינה, עלי ראשד ושקדים קלויים (הסלט בנוי משכבות לא סמטריות) יוצקים מעט מוינגרט השקדים והצ'ילי על הסלט ומסביבו.