טרטר טונה אדומה ושקדים

רוטב סויה, שקדים מעושנים, אבוקדו, וכמובן- טונה אדומה, טרייה ונהדרת. עמוס שיאון מכין טרטר מלא בניגודי טעמים, שמתחברים יחדיו לחגיגה אמיתית בפה.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה!
טרטר טונה

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 200 גרם טונה אדומה, חתוכה לקוביות של 1/2 ס"מ
  • 1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות של חצי ס"מ
  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 5 שקדים ירוקים
  • חופן רוזמרין, טימין, או עלי תבלין יבשים אחרים
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. להכנת השקדים המעושנים: מעבירים את השקדים הירוקים לתבנית לצליית בשר, עם הגבהת רשת צפופה. בתבנית התחתונה שמים עלי תבלין יבשים (רוזמרין, טימין), ומניחים על להבה נמוכה בכיריים. כאשר העשבים מתחילים להעלות עשן, מכסים היטב ומשהים כ-20 דקות. ממתינים שהשקדים יתקררו לפני האכילה (השקדים האלה נהדרים גם כסתם נשנוש).
  • 2. מערבבים היטב בקערה קטנה את קוביות הדג עם האבוקדו, עלי הכוסברה והשקדים המעושנים, ומתבלים ברוטב סויה, מיץ לימון ושמן זית.
  • 3. מסדרים את התערובת בצלחת, פורסים דק את השקדים המעושנים, ומפזרים מעל. ניתן גם לעטר בעלי כוסברה ו/או בפלפל אדום חריף, קצוץ דק מאוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully