וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בולונז אסייתי

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה

בולונז אסייתי.
בולונז אסייתי

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 600 גרם בשר בקר טחון - גם עוף טחון מתאים מאוד
  • 5 כפות שמן (אם יש, מומלץ מאוד שמן קוקוס אורגני)
  • 200 גרם שעועית ירוקה, טרייה או קפואה
  • 1/4 כפית שמן שומשום
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כף משחת קארי ירוק או צהוב
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • 1 כוס עלי נענע או כוסברה, או תערובת של שתיהן
  • 1 חופן בוטנים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים כף שמן במחבת קטנה, ומטגנים בה את הבוטנים עד הזהבה (מקפידים שלא ייחרכו). מעבירים את הבוטנים למסננת, ואת השמן שומרים. כשהבוטנים מצטננים מעט, קוצצים אותם גס.
  • 2. מחממים 2 כפות שמן בווק, וכשהשמן חם מאוד, מקפיצים בו את הבשר ומפוררים אותו, עד שהוא שחום. התהליך אורך כ-6-8 דקות. מעבירים את הבשר למסננת מעל קערה, ושומרים את הנוזל.
  • 3. אם משתמשים בשעועית טרייה, קוטמים את קצוותיה וחותכים לפיסות לא גדולות.
  • 4. מוסיפים 2 כפות שמן לווק, ומקפיצים בו את השום בזריזות, עד שישחים אך לא יישרף. מוסיפים את השעועית הירוקה ואת הבצל. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עוד 10 דקות, עד שהבצל הופך שקוף.
  • 5. מערבבים את מחית הקארי בחלב הקוקוס. מגבירים את הלהבה ומוסיפים לווק את תערובת הקארי-קוקוס. מחזירים לווק גם את הבשר. מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הווק, ומבשלים במשך 12 דקות. מדי פעם מוסיפים חלק מנוזלי הבשר, כדי שהתבשיל לא יתייבש.
  • 6. בסוף הבישול קוצצים גס את עלי הנענע, ומי שאוהב גם עלי כוסברה. מערבבים את העלים רק אחרי שמכבים את האש.
  • 7. מחלקים את התבשיל לצלחות, מפזרים מעל בוטנים קצוצים גס, ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully