וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אומלט סרדינים, פסטו ולימון כבוש

איציק אסולין, שף מסעדת לולו קיטשן אנד בר בתל אביב משדך לאולמט הלוהט שהכין סרדינים נימוחים, פסטו ביתי ולימון כבוש שהכין במו ידיו, לארוחת בוקר מושחתת וטעימה במיוחד.

מתכון מאת: איציק אסולין, מערכת וואלה

הפקת אומלטים. אפיק גבאי
הפקת אומלטים

מצרכים למתכון

  • לאומלט:
  • 2 ביצים
  • מלח דק
  • 50 מ''ל שמנת מתוקה
  • 1 קובייה (כ-15 גרם) חמאה
  • ל-2 מנות:
  • 2 סרדינים מפולטים ונקיים מעצמות
  • לפסטו:
  • 30 גרם עלי בזיליקום
  • מלח דק
  • חצי כפית שטוחה שום כתוש
  • כף צנוברים קלויים
  • 80 מ''ל שמן זית איכותי
  • ללימון כבוש (ניתן לקנות מוכן)
  • 1 לימון חתוך לקוביות ונקי מגרעינים
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערית טורפים את הביצים עם המלח והשמנת.
  • 2. מחממים את החמאה במחבת טפלון, על אש גבוהה. יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מערבבים בעזרת לקקן ומטלטלים את המחבת במשך כ-15 שניות, כך שהביצים יתפזרו במחבת בצורה שווה. מנמיכים את האש.
  • 3. כעבור כדקה, כשצידו התחתון של האומלט יציב, מקפלים בעזרת לקקן את האומלט כלפי פנימה, ליצירת חצי עיגול.
  • 4. כעבור דקה הופכים את האומלט המקופל לצד השני, ממשיכים לטגן במשך חצי דקה או יותר, ומסירים מן האש. מעבירים מיד לצלחת, ומגישים חם.
  • 5. הכנת המילוי: להכנת הסרדינים: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. מתבלים את הסרדינים במעט מלח ומטגנים על הצד של העור למשך כדקה. הופכים את הסרדינים, ומטגנים במשך כחצי דקה נוספת. מניחים בצד.
  • 6. להכנת הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, למעט שמן הזית. תוך כדי פעולה יוצקים בהדרגה את שמן הזית, עד שמתקבל מרקם חלק.
  • 7. להכנת הלימון הכבוש: מערבבים בקערה את כל החומרים. מעבירים לצנצנת קטנה, ממלאים במים סוגרים, ומניחים למשך כשבועיים במקום עם שמש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully