- 1. מכניסים את השזיפים לסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהשזיפים רכים מאוד וכמעט מתפרקים.
-
-
- 2. שומרים את מי הבישול בצד, לדילול הרוטב במידת הצורך. את השזיפים עצמם מעבירים דרך מסננת דקה, תוך כדי מעיכה, עד שנשארים עם קליפות וגלעינים בלבד.
-
- 3. במעבד מזון טוחנים את השום, כוסברה, נענע, עלי טרגון ופלפל חריף, עד לקבלת רסק דליל.
-
- 4. מערבבים את תערובת התיבול שטחנתם יחד עם רסק השזיפים. מתבלים במלח לפי הטעם, פלפל, סוכר ופלפל שאטה. מרקמה של התערובת הטחונה דומה עתה למרקם של טחינה גולמית. לאט, ותוך כדי ערבוב, מדללים את הרוטב עם מי בישול השזיפים - עד לקבלת מרקם, המזכיר ממרח טחינה. הטעם הסופי צריך להיות חמצמץ-חריף.
-
- 5. שומרים בקירור. הרוטב יישמר במקרר שבוע-שבועיים ממועד הכנתו.