וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טקמאלי

רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, המלווה מנות רבות של בשר ודגים במטבח הגיאורגי

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה

רוטב דגים. ShutterStock
רוטב דגים

מצרכים למתכון

  • להכנת חצי ליטר רוטב:
  • 1 ק"ג שזיפי בוסר
  • 4-5 שיני שום 1/4-1/2 פלפל חריף טרי, ירוק או אדום (אם רוצים למתן את החריפות, מסלקים ליבת הפלפל והגרעינים) צרור כוסברה
  • 6 עלי נענע
  • 4 גבעולי טרגון, מופרדים לעלים מלח
  • 1 פלפל שאטה
  • 1/2 – 1 כפית סוכר, לאיזון החמיצות

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את השזיפים לסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהשזיפים רכים מאוד וכמעט מתפרקים.
  • 2. שומרים את מי הבישול בצד, לדילול הרוטב במידת הצורך. את השזיפים עצמם מעבירים דרך מסננת דקה, תוך כדי מעיכה, עד שנשארים עם קליפות וגלעינים בלבד.
  • 3. במעבד מזון טוחנים את השום, כוסברה, נענע, עלי טרגון ופלפל חריף, עד לקבלת רסק דליל.
  • 4. מערבבים את תערובת התיבול שטחנתם יחד עם רסק השזיפים. מתבלים במלח לפי הטעם, פלפל, סוכר ופלפל שאטה. מרקמה של התערובת הטחונה דומה עתה למרקם של טחינה גולמית. לאט, ותוך כדי ערבוב, מדללים את הרוטב עם מי בישול השזיפים - עד לקבלת מרקם, המזכיר ממרח טחינה. הטעם הסופי צריך להיות חמצמץ-חריף.
  • 5. שומרים בקירור. הרוטב יישמר במקרר שבוע-שבועיים ממועד הכנתו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully