וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פורל אפוי בשקדים ותמרינדי

בגיאורגיה נוהגים להכין את מנת דג הפורל הזו בצורה מסורתית יותר, אך אירמה קזר מעניקה לה אדפטציה מודרנית על ידי שימוש בשקדים ותמרינדי.

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה

מנות גרוזיניות אצל אירמה. אפיק גבאי
מנות גרוזיניות אצל אירמה

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 דג פורל במשקל כ- 500 גר'
  • מיץ מלימון אחד
  • 100 גרם שקדים מולבנים שבורים דק
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • למילוי:
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית משחת תמרינדי - ניתן להשיג בחנויות הטבע השונות (נקרא "תמרינדי מרוכז")
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
  • פלפל שאטה, מלח, קורט סוכר
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • למצע:
  • 1 תפוח אדמה פרוס לפרוסות דקות ומטוגנות בשמן או חמאה עד לצבע זהוב

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את הדג היטב ובוזקים מעל מיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל ומקמחים היטב בתערובת השקדים המולבנים ובאבקת השקדים.
  • 2. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 ואופים במשך חצי שעה.
  • 3. הכנת המילוי: קוצצים את הבצל דק ומטגנים. רק כאשר הבצל זהוב מוסיפים את השום.
  • 4. מוסיפים למחבת את האגוזים, תמרינדי, רכז רימונים, כוסברה טרייה ויבשה, ומתבלים בפלפל, מלח ומעט סוכר. טעם המלית חמצמץ אך לא צורב. ולכן כשמוסיפים את משחת התמרינדי מומלץ להוסיף בהדרגה ולאזן בעזרת סוכר.
  • 5. במידה והמלית סמיכה מדללים במעט מים רתוחים – צבע המלית הוא בצבע חום. ביתרת המלית ניתן להשתמש בתבשילי בשר / ממולאים ועוד.
  • 6. הרכבת המנה: ממלאים את פנים הדג האפוי בחלק מהמלית.
  • 7. על צלחת ההגשה מניחים בצורת מניפה את תפוחי האדמה שטוגנו ומעליו את הדג האפוי. ניתן להוסיף טיפות של מיץ רימונים לקישוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully