- 1. מנקים את הדג היטב ובוזקים מעל מיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל ומקמחים היטב בתערובת השקדים המולבנים ובאבקת השקדים.
-
- 2. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 ואופים במשך חצי שעה.
-
- 3. הכנת המילוי: קוצצים את הבצל דק ומטגנים. רק כאשר הבצל זהוב מוסיפים את השום.
-
- 4. מוסיפים למחבת את האגוזים, תמרינדי, רכז רימונים, כוסברה טרייה ויבשה, ומתבלים בפלפל, מלח ומעט סוכר. טעם המלית חמצמץ אך לא צורב. ולכן כשמוסיפים את משחת התמרינדי מומלץ להוסיף בהדרגה ולאזן בעזרת סוכר.
-
- 5. במידה והמלית סמיכה מדללים במעט מים רתוחים צבע המלית הוא בצבע חום. ביתרת המלית ניתן להשתמש בתבשילי בשר / ממולאים ועוד.
-
- 6. הרכבת המנה: ממלאים את פנים הדג האפוי בחלק מהמלית.
-
- 7. על צלחת ההגשה מניחים בצורת מניפה את תפוחי האדמה שטוגנו ומעליו את הדג האפוי. ניתן להוסיף טיפות של מיץ רימונים לקישוט.