בוריטו עוף/בקר
מתכון שמתאים לפיאסטה מקסיקנית של 30 אנשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת הבשר:
- 1 צנצנת 300 גרם קונפי פלפלים אדומים וצ'יפוטלה או צ'ילי אדום אחד קצוץ דק
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1.5 ק"ג חזה עוף נקי חתוך לקוביות או בשר בקר (אנטרקוט, סינטה או רצועות פילה) חתוך לקוביות
- מעט מלח
- להרכבת הבוריטו:
- 20 טורטיות בקוטר 30 ס"מ (טבעית, ירוקה, אדומה או מקמח מלא)
- 1 ק"ג פריחול'ס
- 500 גר' גואקמולה
- 500 גר' סלסה אדומה (ניתן לרכוש סלסלה מוכנה בטרס זפוס וחנויות מתמחות)
- 8 כוסות אורז לבן מוכן
- 3-4 גביעי שמנת חמוצה
- 500 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס מאוד לרצועות ארוכות
- 1 ק"ג ירקות קצוצים ו/או חסה (אייסברג תתאים מאוד)
- 2 כוסות כוסברה קצוצה גס
- לאריזת הבוריטו:
- 20 יחידות נייר פרגמנט או נייר סנדביצ'ים בלתי נדבק בגודל 45 X 45 ס"מ
- 20 יחידות נייר אלומיניום עבה, בגודל 45 X 45 ס"מ
אופן ההכנה
- 1. להכנת הבשר: מערבבים יחד את קונפי הפלפלים האדומים/צ'ילי אדום יחד עם בצל ירוק.
- 2. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים עד לעשייה מלאה את קוביות העוף/בקר, מוסיפים את קונפי הפלפלים או הצ'ילי ומתבלים במלח פלפל. עם סיום בישול הבשר מניחים בצד.
- 3. מניחים על מגש העבודה את האלומיניום ועליו את הנייר. מחממים טורטיה אחת ומניחים מעל הנייר.
- 4. מורחים שכבת פריחול'ס במרכז הטורטיה.
- 5. מפזרים מעט אורז (כ 3-4 כפות). מפזרים קוביות עוף או בקר, מטפטפים סלסה וגואקמולה.
- 6. מוסיפים שמנת חמוצה וירקות.
- 7. מכסים במעט אורז נוסף (כ 2-3 כפות), גבינת צ'דר וכוסברה.
- 8 מקפלים את הבוריטו לארבע כצורת מעטפה וסוגרים היטב. סוגרים עם נייר האלומיניום ונייר הפרגמנט ביחד ליצירת בוריטו בצורת תפוח אדמה גדול. אוכלים מייד.