וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בוריטו עוף/בקר

מתכון שמתאים לפיאסטה מקסיקנית של 30 אנשים

מתכון מאת: איתמר דוידוב, מערכת וואלה

אוכל מקסיקני טרס פזוס. נמרוד סונדרס
אוכל מקסיקני טרס פזוס

מצרכים למתכון

  • להכנת הבשר:
  • 1 צנצנת 300 גרם קונפי פלפלים אדומים וצ'יפוטלה או צ'ילי אדום אחד קצוץ דק
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1.5 ק"ג חזה עוף נקי חתוך לקוביות או בשר בקר (אנטרקוט, סינטה או רצועות פילה) חתוך לקוביות
  • מעט מלח
  • להרכבת הבוריטו:
  • 20 טורטיות בקוטר 30 ס"מ (טבעית, ירוקה, אדומה או מקמח מלא)
  • 1 ק"ג פריחול'ס
  • 500 גר' גואקמולה
  • 500 גר' סלסה אדומה (ניתן לרכוש סלסלה מוכנה בטרס זפוס וחנויות מתמחות)
  • 8 כוסות אורז לבן מוכן
  • 3-4 גביעי שמנת חמוצה
  • 500 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס מאוד לרצועות ארוכות
  • 1 ק"ג ירקות קצוצים ו/או חסה (אייסברג תתאים מאוד)
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה גס
  • לאריזת הבוריטו:
  • 20 יחידות נייר פרגמנט או נייר סנדביצ'ים בלתי נדבק בגודל 45 X 45 ס"מ
  • 20 יחידות נייר אלומיניום עבה, בגודל 45 X 45 ס"מ

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבשר: מערבבים יחד את קונפי הפלפלים האדומים/צ'ילי אדום יחד עם בצל ירוק.
  • 2. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים עד לעשייה מלאה את קוביות העוף/בקר, מוסיפים את קונפי הפלפלים או הצ'ילי ומתבלים במלח פלפל. עם סיום בישול הבשר מניחים בצד.
  • 3. מניחים על מגש העבודה את האלומיניום ועליו את הנייר. מחממים טורטיה אחת ומניחים מעל הנייר.
  • 4. מורחים שכבת פריחול'ס במרכז הטורטיה.
  • 5. מפזרים מעט אורז (כ 3-4 כפות). מפזרים קוביות עוף או בקר, מטפטפים סלסה וגואקמולה.
  • 6. מוסיפים שמנת חמוצה וירקות.
  • 7. מכסים במעט אורז נוסף (כ 2-3 כפות), גבינת צ'דר וכוסברה.
  • 8 מקפלים את הבוריטו לארבע כצורת מעטפה וסוגרים היטב. סוגרים עם נייר האלומיניום ונייר הפרגמנט ביחד ליצירת בוריטו בצורת תפוח אדמה גדול. אוכלים מייד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully