וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יפרח - עלי גפן עם אורז ובשר

הבשלנית הנהדרת, זילפה שמואל, מביאה מתכון ריחני ומעורר תיאבון של יפרח - עלי גפן הממולאים באורז ובשר, בסגנון כורדי אסלי

מתכון מאת: זילפה שמואל, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • לכ-60 עלי גפן
  • 2 צנצנות עלי גפן (ניתן לקנות במרכולים שונים או להשתמש בטריים)
  • 1 קילו אורז לבן שטוף ומסונן היטב
  • 1/4 1 כוס שמן
  • 3 כפות פפריקה
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1/2 1 כפות מלח
  • 1/4 קילו בשר טחון
  • *אם רוצים לשדרג את המלית אפשר להוסיף 5 יח' בצל מטוגן ו-3 עגבניות חלוטות וקצוצות.
  • לרוטב:
  • 1 כף מלח לימון
  • מים
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה אורז, פפריקה, פלפל שחור, מלח, בשר טחון ושמן ומערבבים היטב (אפשר להוסיף בשלב הזה עגבניה ובצל אם רוצים).
  • 2. שוטפים את עלי הגפן ומתחילים למלא: מגלגלים את עלי הגפן כשהחלק המחוספס כלפי פנים והחלק החלק כלפי חוץ. מניחים כפית בחלק העליון של השליש התחתון של העלה ומגלגלים בעדינות. מגלגלים מספר פעמים ומסדרים בסיר גדול בצורה סימטרית אחד על השני - שורות שורות.
  • 3. ממיסים בכוס מים כף מלח לימון ושופכים על עלי הגפן שבסיר. מוסיפים מעט שמן וממלאים את הסיר עד גובה העלים במים. מניחים צלחת על העלים ומכסים גם במכסה.
  • 4. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחריה על אש נמוכה בערך כשעה וחצי (עד שהמים מתאדים).
  • 5. מגישים ואוכלים חם, קר או פושר.
  • מתכון ליפרח - עלי גפן בגירסה הכורדית

  • פלפלים חריפים ממולאים בשר

  • קציצות בנטאז' טוניסאיות

  • תפוחי אדמה במילוי בשר

  • קובה עיראקית במרק סלק

  • אמפנדס בקלי קלות

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

  • פלפלים קלויים ממולאים

  • סלק ממולא בשר מפורק

  • סירות תפוחי אדמה במילוי בשר

  • מפרום קולרבי במילוי בשר

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • בורקסים במילוי בשר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully