מתכונים חמים

יפרח - עלי גפן עם אורז ובשר

הבשלנית הנהדרת, זילפה שמואל, מביאה מתכון ריחני ומעורר תיאבון של יפרח - עלי גפן הממולאים באורז ובשר, בסגנון כורדי אסלי

מתכון מאת: זילפה שמואל, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

(צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: רן צימט)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-60 עלי גפן
  • 2 צנצנות עלי גפן (ניתן לקנות במרכולים שונים או להשתמש בטריים)
  • 1 קילו אורז לבן שטוף ומסונן היטב
  • 1/4 1 כוס שמן
  • 3 כפות פפריקה
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1/2 1 כפות מלח
  • 1/4 קילו בשר טחון
  • *אם רוצים לשדרג את המלית אפשר להוסיף 5 יח' בצל מטוגן ו-3 עגבניות חלוטות וקצוצות.
  • לרוטב:
  • 1 כף מלח לימון
  • מים
  • 2 כפות שמן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה אורז, פפריקה, פלפל שחור, מלח, בשר טחון ושמן ומערבבים היטב (אפשר להוסיף בשלב הזה עגבניה ובצל אם רוצים).
  • 2. שוטפים את עלי הגפן ומתחילים למלא: מגלגלים את עלי הגפן כשהחלק המחוספס כלפי פנים והחלק החלק כלפי חוץ. מניחים כפית בחלק העליון של השליש התחתון של העלה ומגלגלים בעדינות. מגלגלים מספר פעמים ומסדרים בסיר גדול בצורה סימטרית אחד על השני - שורות שורות.
  • 3. ממיסים בכוס מים כף מלח לימון ושופכים על עלי הגפן שבסיר. מוסיפים מעט שמן וממלאים את הסיר עד גובה העלים במים. מניחים צלחת על העלים ומכסים גם במכסה.
  • 4. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחריה על אש נמוכה בערך כשעה וחצי (עד שהמים מתאדים).
  • 5. מגישים ואוכלים חם, קר או פושר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully