וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פריחול'ס עדשים

אחת התוספות הקלאסיות והטעימות לנאצ'וס היא ממרח השעועית המפורסם. בגרסה שלפניכם נכין אותו מעדשים

מתכון מאת: איתמר דוידוב, מערכת וואלה

עדשים ירוקות אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
עדשים ירוקות אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • 250 גרם עדשים אדומות
  • 500 מ"ל מים
  • 1 עלה דפנה
  • 45 מ"ל ( 3 כפות) שמן זית
  • 160 גרם (1 בינוני) בצל לבן, חתוך דק
  • 15 גרם (2 יחידות) שיני שום כתושות
  • 40 גרם (1/2 2 כפות) רסק עגבניות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 כפית זרעי קימל
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • מיץ מ-1/2 ליים או לימון
  • ½ כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה

  • 1.שוטפים את העדשים במים זורמים ומעבירים לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • 2.מסירים את הקצף ומוסיפים את עלה הדפנה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהעדשים רכות והמים התאדו. עם הבישול המים יתאדו וישארו העדשים הרכות עם מעט נוזל.
  • 3.מחממים במחבת נפרדת את שמן הזית ומטגנים את הבצל. מוסיפים שום, רסק עגבניות ותבלינים, ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • 4.מסננים את המים שנותרו בעדשים, בוחשים פנימה את הרסק עם השום והבצל ואת מיץ הליים או הלימון. מערבבים היטב.
  • 5.מגישים עם שמן זית ועלי כוסברה. ניתן להגיש חם או קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully