פריחול'ס עדשים
אחת התוספות הקלאסיות והטעימות לנאצ'וס היא ממרח השעועית המפורסם. בגרסה שלפניכם נכין אותו מעדשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם עדשים אדומות
- 500 מ"ל מים
- 1 עלה דפנה
- 45 מ"ל ( 3 כפות) שמן זית
- 160 גרם (1 בינוני) בצל לבן, חתוך דק
- 15 גרם (2 יחידות) שיני שום כתושות
- 40 גרם (1/2 2 כפות) רסק עגבניות
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1/2 כפית זרעי קימל
- 1/2 כפית זרעי כמון
- מיץ מ-1/2 ליים או לימון
- ½ כוס עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
- 1.שוטפים את העדשים במים זורמים ומעבירים לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- 2.מסירים את הקצף ומוסיפים את עלה הדפנה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהעדשים רכות והמים התאדו. עם הבישול המים יתאדו וישארו העדשים הרכות עם מעט נוזל.
- 3.מחממים במחבת נפרדת את שמן הזית ומטגנים את הבצל. מוסיפים שום, רסק עגבניות ותבלינים, ומבשלים 5 דקות נוספות.
- 4.מסננים את המים שנותרו בעדשים, בוחשים פנימה את הרסק עם השום והבצל ואת מיץ הליים או הלימון. מערבבים היטב.
- 5.מגישים עם שמן זית ועלי כוסברה. ניתן להגיש חם או קר.