וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרגיות ממולאות בפירות יבשים

נתחי פרגיות במילוי בשר טחון, פירות יבשים ואגוזים של השף יוסי שטרית ואימו פאני

מתכון מאת: יוסי ופאני שטרית, מערכת וואלה

פרגיות ממולאות של יוסי שטרית. נמרוד סונדרס
פרגיות ממולאות של יוסי שטרית

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • למילוי:
  • 1 בצל גדול
  • 5 משמשים מיובשים
  • 5 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 2 תאנים מיובשות
  • ¼ כוס אגוזי מלך
  • ¼ כוס פיסטוקים
  • 1 כף סילאן
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית פלפל אנגלי טחון
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • לפרגיות:
  • ½ ק"ג בשר עוף טחון
  • ½ כוס אבקת שקדים
  • 6 פרגיות (ירכיים מפורקות מהעצם)
  • לרוטב:
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סילאן
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית פלפל אנגלי טחון
  • ¼ כוס שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, המשמשים, השזיפים התאנים ואגוזי המלך.
  • 2.מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הצימוקים ואת שאר חומרי המילוי, למעט הסילאן, וממשיכים לטגן עד השחמה. מצננים.
  • 3.לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים את הבשר הטחון ואבקת השקדים. מערבבים היטב.
  • 4.ממלאים את הפרגיות בתערובת, מגלגלים ועוטפים כל פרגית בנפרד בניילון נצמד.
  • 5.מניחים את הפרגיות במקרר למשך לילה שלם.
  • 6.לאחר לילה מסירים את הניילון ומעבירים את הפרגיות לתבנית.
  • 7.מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב, ויוצקים מעל הפרגיות.
  • 8.מכסים את התבנית בנייר כסף. אופים שעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully