קרעפלך במילוי פרגית

קרעפלך במילוי פרגית, מתכון באדיבות מסעדת 'סנדר'

מתכון מאת: מערכת וואלה!
קרפעלך של מסעדת סנדר.
קרפעלך של מסעדת סנדר

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:
  • לבצק:
  • קילו קמח
  • 2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
  • 4 ביצים
  • מלח על פי הטעם
  • חצי כוס שמן
  • מילוי:
  • חצי קילו פרגיות עוף (עם שומן אך ללא עור
  • 100 גרם כבד עוף
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פפריקה אדומה מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים עד שנוצרת עיסה אחידה. מעבירים לקערה. מכסים במגבת ומניחים במקרר לנוח למשך שעתיים.
  • 2. מכינים את המילוי: ממיסים את שומן הפרגית על מחבת. מוסיפים את הפרגיות הכבד והבצל הירוק הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד לדרגת מדיום וול. מקררים למשך שעה וקוצצים גס בעזרת סכין קצבים.
  • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי שהכנו וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ – 15 ד' במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.
  • 4. הגשה: מוסיפים את הקרעפלך המוכנים למרק עוף חם עם לוקשן (אטריות ביצים) מבושל ומבשלים לעוד מספר דקות.
  • 5. יוצקים לקערת מרק מעט מהמרק הצח, מעט אטריות ומעט קרעפלך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully