פרגיות בדבש תמרים על סלט בורגול וקינואה
פרגיות של אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם פרגיות טריות ונקיות מגידים
- 3 ענפי טימין קצוץ
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 4 כפות שמן זית
- חצי כוס סילאן
- כפית חרדל
- 3 שיני שום כתושות
- 1 שקית בורגול וקינואה - 10 דקות
- צרור נענע קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 בצל ירוק קצוץ
- 2 עגבנית קצוצות דק
- מיץ מלימון אחד
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1. שמים בקערה את הפרגיות, הטימין, הפפריקה, מחצית משמן הזית, הסילאן, החרדל ושיני השום. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומניחים בצד.
- 2. מבשלים את הבורגול והקינואה לפי הוראות יצרן ומערבבים לאחר הבישול עם עשבי התיבול, העגבניות, שמן הזית והלימון. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
- 3. צולים את הפרגיות על מחבת פסים כ-5 דקות מכל צד. מניחים מעל הסלט ומגישים.