שקשוקה תרד חצילים ויוגורט

יש הרבה אנשים שיודעים להכין שקשוקה בישראל, אבל כשגולן גורפינקל, השף של מסעדת דלאל בתל אביב מכין שקשוקה משפחתית מפנקת, עם תרד וחצילים, שווה מאוד להקשיב.

מתכון מאת: גולן גורפינקל, מערכת וואלה!
שקשוקת תרד וחצילים של גולן גורפינקל. נמרוד סונדרס
שקשוקת תרד וחצילים של גולן גורפינקל

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 חציל בלאדי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים
  • 2 כוסות עלי תרד שטופים
  • 6 ביצים
  • 1/2 כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 2-4 כפות יוגורט צאן

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החציל על להבת הגז מכל הצדדים עד שמתרכך (חשוב לנקב עם מזלג את החציל בשביל שלא יתפוצץ). מצננים ולאחר שמתקרר חוצים את החציל ומרוקנים את תוכנו בעזרת כף.
  • 2. מטגנים בצל ומאדים כדקה, מוסיפים את השום ומיד אח"כ מוסיפים סוכר, עגבניות, פלפל חריף קצוץ, מלח ופלפל.
  • 3. לאחר מכן מוספים את בשר החציל והתרד. מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד למידת העשייה הרצויה של הביצים. מגישים עם יוגורט ליד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully