גראטן שומר ופרמזן
מתכון עם הכוכב האמיתי של הסתיו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות
- 2 פקעות שומר ללא הגבעולים חתוכות לשמיניות לאורכן
- כף שמן זית
- קורט מלח
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 ביצה
- 1 כפית טימין קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- כפית מחוקה מלח
- 2 כפות פרמזן מגורר
אופן ההכנה
- 1. מסדרים את השומר בתבנית חסינת חום, מזלפים שמן זית וממליחים קלות.
- 2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 15 דקות.
- 3. בינתיים טורפים את השמנת עם הביצה, הטימין, השום והמלח.
- 4. מוסיפים לתבנית את תערובת השמנת ומפזרים מעל את הפרמזן.
- 5. מכניסים לתנור ל- 15 דקות נוספות.