וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג בן גוריון בתנור עם ירקות צלויים

השף אורי בורי הוא אחת הדמויות החשובות ביותר בתחום הדגים בארץ, ואפשר להבין מדוע כשטועמים את דג הבן גוריון שהוא מכין, לצד ירקות קלויים בתנור.

מתכון מאת: אורי בורי, מערכת וואלה

דג בן גוריון במסעדת ברטי. נמרוד סונדרס
דג בן גוריון במסעדת ברטי

מצרכים למתכון

  • דג בן גוריון שלם במשקל 3-4 קילוגרם מנוקה
  • 2 לימונים חתוכים לרבעים
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך גס
  • 6 יחידות של קישואים ננסים חצויים
  • 2 עגבניות תמר חתוכות לפלחים
  • 2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 כוסות עראק
  • 4 כפות של יוגורט איכותי
  • צרור עלי טימין
  • צרור עלי זעתר
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 2. מורחים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מסדרים את הדג על תבנית עם נייר אפייה. מתבלים את בטן הדג במלח ופלפל ומסדרים בתוכה חלק מעשבי התיבול והלימונים.
  • 4. מוסיפים לתבנית את הירקות, שאר עשבי התיבול ואת העראק. מכסים בנייר כסף.
  • 5. צולים את הדג כשהוא מכוסה כ-10 דקות ולאחר מכן עוד 10 דקות ללא נייר הכסף על מנת שהדג והירקות יקבלו השחמה (בודקים שהדג מוכן כאשר הבשר נפרד בקלות מהעצם).
  • 6. בעת ההגשה מסדרים את הירקות שנצלו בתבנית, מוסיפים את כפות היוגורט לצד הדג ומזלפים מעל שמן זית ומיץ לימון סחוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully