וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לברק בציפוי פורטובלו

עוד מנת דג משעממת? לא אצל אביב משה. השף היצירתי של מסעדת "מסה" שבתל אביב מכין דג לברק המצופה פטריות פורטובלו, על קרם שומר וחמאה אדומה יפה למראה.

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה

מנות דגים במסעדת מסה. נמרוד סונדרס
מנות דגים במסעדת מסה

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 1 פילה לברק נקי מעור ועצמות
  • 3 כפות קמח
  • 1 ביצה טרופה ומומלחת מעט
  • 200 גרם פטריות פורטובלו קצוצות
  • שמן זית
  • מלח
  • לקרם שומר:
  • 3 פקעות שומר, נקיות וחתוכות גס
  • 1 ליטר חלב
  • 1 ליטר מים
  • 1 כף גרידת לימון
  • 100 גרם חמאה
  • מלח
  • לחמאה אדומה:
  • 2 כוסות יין אדום
  • כף תימין
  • כף בצל קצוץ
  • 40 גרם (2 כפות) סוכר
  • 100 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מצפים את הדג: מקמחים את הפילה, טובלים את הדג בביצה הטרופה והמומלחת ומצפים בפטריות הקצוצות.
  • 2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.
  • 3. מכינים את קרם השומר: מבשלים את הפקעות במים ובחלב עד שהן מתרככות.
  • 4. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לקרם. מתבלים במלח ובגרידת הלימון. בסוף מוסיפים את החמאה וטוחנים, עד שמתקבל מרקם חלק.
  • 5. מכינים את רוטב החמאה האדומה: מצמצמים את היין במחבת עם הסוכר, הטימין והבצל, עד שנשארת רק מחצית מהכמות. מבליעים פנימה את החמאה, עד שמתקבל מרקם חלק.
  • 6. מרכיבים את המנה: מניחים קרם שומר במרכז הצלחת, מסדרים מעל את הדג, ויוצקים מסביב את הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully