- 1. מצפים את הדג: מקמחים את הפילה, טובלים את הדג בביצה הטרופה והמומלחת ומצפים בפטריות הקצוצות.
-
- 2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.
-
- 3. מכינים את קרם השומר: מבשלים את הפקעות במים ובחלב עד שהן מתרככות.
-
- 4. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לקרם. מתבלים במלח ובגרידת הלימון. בסוף מוסיפים את החמאה וטוחנים, עד שמתקבל מרקם חלק.
-
- 5. מכינים את רוטב החמאה האדומה: מצמצמים את היין במחבת עם הסוכר, הטימין והבצל, עד שנשארת רק מחצית מהכמות. מבליעים פנימה את החמאה, עד שמתקבל מרקם חלק.
-
- 6. מרכיבים את המנה: מניחים קרם שומר במרכז הצלחת, מסדרים מעל את הדג, ויוצקים מסביב את הרוטב.