- 1. חותכים את הרבע העליון של העגבנייה ומרוקנים מתוכן. את התוכן והרבע העליון שומרים בצד. בכל עגבניה יוצרים שלושה חורים קטנים עם הסכין בכדי שהפתיתים ייתבשלו.
-
- 2. בסיר רחב מחממים שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפתיתים, אורגנו/זעתר ונענע קצוצה ומטגנים כ-5 דקות . מורידים מהאש.
-
- 3. מוסיפים לתערובת המילוי חצי מתוכן העגבניות, מערבבים וממלאים את העגבניות כמעט עד הסוף. מכסים ברבע העליון ומסדרים בתבנית.
-
- 4. בקערה נפרדת, מערבבים את מה שנותר מתוכן העגבניות יחד עם העגבניות המרוסקות ,עראק, מלח ופלפל, עלי אורגנו /זעתר.
-
- 5. פורסים את השומר לפרוסות גדולות 3*3 ס"מ ומסדרים בתבנית. טובלים בעדינות בתוך הרוטב.
-
- 6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-45 דקות עד שעה.
-
- *גיוון: למי שסולד מטעם חמצמץ אפשר להוסיף כפית סוכר למילוי.