וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגבניות ממולאות בפתיתים

מנה מהירה וקלה של עגבניות ממולאות בפתיתים הדורשת מינימום מאמץ

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה

צילום סטילס : מיכאל גלעדי צילום, הפקה ובימוי: prima films

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 8 עגבניות חממה אדומות ומוצקות
  • כוס פתיתי אורז/קוסקוס
  • 1/2 צרור אורגנו/זעתר קצוץ
  • 1/2 צרור נענע קצוצה
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 3 פקעות שומר
  • 1 קופסה של עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס עראק
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הרבע העליון של העגבנייה ומרוקנים מתוכן. את התוכן והרבע העליון שומרים בצד. בכל עגבניה יוצרים שלושה חורים קטנים עם הסכין בכדי שהפתיתים ייתבשלו.
  • 2. בסיר רחב מחממים שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפתיתים, אורגנו/זעתר ונענע קצוצה ומטגנים כ-5 דקות . מורידים מהאש.
  • 3. מוסיפים לתערובת המילוי חצי מתוכן העגבניות, מערבבים וממלאים את העגבניות כמעט עד הסוף. מכסים ברבע העליון ומסדרים בתבנית.
  • 4. בקערה נפרדת, מערבבים את מה שנותר מתוכן העגבניות יחד עם העגבניות המרוסקות ,עראק, מלח ופלפל, עלי אורגנו /זעתר.
  • 5. פורסים את השומר לפרוסות גדולות 3*3 ס"מ ומסדרים בתבנית. טובלים בעדינות בתוך הרוטב.
  • 6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-45 דקות עד שעה.
  • *גיוון: למי שסולד מטעם חמצמץ אפשר להוסיף כפית סוכר למילוי.
  • מתכון לעגבניות ממולאות בפתיתים

  • בצל ועגבניות ממולאים

  • פלפלים במילוי בורגול

  • סיר‭ ‬מניפות‭ ‬כרוב‭ ‬ממולאות

  • כרוב ממולא (מלפוף) בסגנון חאלבי

  • עלי לשון הפר ממולאים בורגול

  • חצאי ארטישוק במילוי בשר

  • פלפלים חריפים ממולאים בשר

  • כיסונים במילוי סלק ברוטב יוגורט

  • כרוב ממולא באורז וחומוס

  • סלקים ממולאים אורז ובשר

  • ספרינג רול עם רוטב חמאת בוטנים

  • קובה עיראקית במרק סלק

  • ארטישוק ממולא

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully