וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כופתאות תפוחי אדמה עם פירות (מישמישים או שזיפים)

במקום לקנות כרטיסים ולטוס לוינה, אפשר להביא אותה הביתה. קינוח אוסטרי מסורתי, זהוב ומצופה בפירורי לחם

מתכון מאת: פיטר הומל, מערכת וואלה

קינוחים אוסטרים. נמרוד סונדרס
קינוחים אוסטרים

מצרכים למתכון

  • להכנת 10-8 כופתאות:
  • 1/2 קילו תפו"א מבושלים עד לריכוך
  • 40 גרם חמאה רכה
  • ביצה
  • 50 גרם סולת
  • קמח לבן לפי הצורך
  • קורט מלח
  • 5 משמשים או שזיפים בשלים חצויים
  • 8-10 קוביות סוכר (לא חובה)
  • לשלב ההכנה הסופי:
  • 150 גרם חמאה
  • כף סוכר
  • 150 גרם פירורי לחם - מומלץ פירורי לחם ביתיים שטחנתם מלחם לבן יבש

אופן ההכנה

  • 1.מגרדים את תפו"א המבושלים על פומפייה.
  • 2.מוסיפים אל קערת תפו"א את הפלפל הביצה, חמאה הרכה, סולת, מלח ומערבבים יחד.
  • 3.תוך כדי הערבוב מוסיפים לאט לאט קמח, כל פעם כף אחת, עד לקבלת בצק לא דביק ואלסטי (זהה למרקם של ניוקי).
  • 4.יוצרים כדורים שגודלם כשני שליש מגודל כדור טניס.
  • 5.לוקחים את הפרי ודוחפים אותו למרכז כדור הבצק ומהדקים סביבו היטב כדי שיתקבלו כופתאות ממולאות. לקבלת תוצאה מושחתת אפשר בשלב זה להוסיף קוביית סוכר לפרי לפני שסוגרים את הכופתאות.
  • 6.מכניסים את הכופתאות לסיר מים רותחים עם מעט מלח ומבשלים 10 דקות. מסננים.
  • 7.מצפים את הכופתאות בכף סוכר ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את פירורי הלחם עד להזהבה ופריכות עדינה.
  • 8.מגלגלים את הכופתאות המבושלות בפירורי הלחם ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully